sluiten

Baby’s horen niet in containers

Fotografie: Else Loof

terug naar alle artikelen

image

Stichting Beschermde Wieg is een landelijke stichting die zich inzet voor de meest kwetsbare groep vrouwen en hun baby's. Hun missie is om zwangere en pas bevallen vrouwen die om uiteenlopende redenen geen gebruik kunnen, durven of willen maken van reguliere hulpverlening (anoniem) te ondersteunen. Het doel is om te voorkomen dat vrouwen in nood zich gedwongen voelen hun baby te vondeling te leggen of erger, in een container te gooien, of andere wanhopige maatregelen te nemen.

De stichting biedt anonieme hulp 24/7, een luisterend oor zonder oordeel, en praktische ondersteuning waar nodig. Hun werkzaamheden zijn divers en omvatten onder andere het aanbieden van onafhankelijke keuzehulp, het verstrekken van medische controles, zorgen voor een veilige bevalling, armoedebestrijding, begeleiding bij afstand ter adoptie of zelf zorgen en het faciliteren van Beschermde Wiegkamers waar moeders, als ultiem redmiddel, hun kind anoniem en veilig kunnen achterlaten.

Vrijwilliger van het eerste uur

Ingrid Meulenbelt is beleidsmedewerker en vrijwilliger van het eerste uur:” Ieder jaar denk ik dat ik alles wel heb gezien en meegemaakt, maar steeds overtreft het mijn gevoel weer: de moedeloosheid van de zwangere vrouwen die het vertrouwen hebben verloren in hun omgeving, de hulpverlening, in een gelukkige toekomst en in zichzelf. Het doet me dan ook goed wanneer deze vrouwen ons wél weten te vinden en we ze kunnen ondersteunen met veel liefde en professie.
Vooral het winnen van vertrouwen is een uitdaging. Het mooiste moment in het proces is voor mij als ik ervaar dat een vrouw langzaamaan weer in zichzelf en haar toekomst met of zonder haar baby gaat geloven. Dat maakt dat ik mijn werk met zoveel gedrevenheid en liefde doe.”

“Het is niet altijd eenvoudig, maar ik doe het met liefde!”

'Om ons mooie werk mogelijk te maken en deze vrouwen nog beter te kunnen helpen blijven we ons verder ontwikkelen en verbeteren. Op onze eigen wijze, zonder bureaucratie, met de focus op de directe hulp en een zo laag mogelijke overhead. Samen bouwen we verder om alle zwangere en pas bevallen vrouwen in nood die hun vertrouwen en hoop verloren hebben, bij te staan en een impactvolle verandering te realiseren. Het is niet altijd eenvoudig, maar ik doe het met liefde!”

Laagdrempelig en anoniem

De impact van Stichting Beschermde Wieg is significant. Door hun laagdrempelige en anonieme hulpverlening hebben ze al vele vrouwen en baby's geholpen. Het is een prachtige aanvulling op de bestaande hulpverlening en een essentiële schakel in het bereiken van vrouwen die anders buiten het zicht van de reguliere hulpverlening zouden blijven. De stichting heeft een unieke aanpak die gericht is op het geven van zelfvertrouwen, erkenning en snelle hulp, los van bureaucratie en systemen. In hun tienjarige bestaan hebben zijn met hun aanpak meer dan 5000 vrouwen geholpen en zijn er 115 babylevens gered.


Stichting Beschermde Wieg in volledig afhankelijk van giften. Wil je als ondernemer deze mooie missie (financieel) steunen? Neem dan contact op met Ingrid. Iedere gift groot of klein wordt gewaardeerd. Donatie van producten en diensten is in overleg vaak ook mogelijk. Ook kan je de steun aan de Beschermde Wieg een invulling geven voor je eigen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zijn aangesloten en goedgekeurd bij het CBF en hebben de ANBI-status, dus een gift is fiscaal aftrekbaar.

Tags

delen

Stichting Beschermde Wieg

Kuipershaven 17 ( geen bezoekadres)
3311 AL Dordrecht
06-28537702

beschermdewieg.nl/ Lees meer >
Ook interessant