sluiten

AFAS-team van Van Oers Accountancy & Advies leidt naar efficiënter werken

Fotografie: Laurens Janus

Schrijver: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Innovatie en techniek. Bij Van Oers Accountancy & Advies hebben ook die aspecten een prominente plaats in de bedrijfsvoering. Sterker nog, de adviseur staat met het AFAS-team instanties en ondernemers terzijde als het gaat over bredere IT-vraagstukken zoals implementeren, automatiseren en optimaliseren van processen. Marjolijn Wolst en Johan Cornet verschaffen uitleg over die door klanten zeer gewaardeerde entiteit.

Het persoonlijke element heeft nog steeds de overhand maar in de wereld van de accountancy neemt de automatisering toe. Dan is het vanzelfsprekend dat ook de accountant vertrouwd is met de systemen en de vele mogelijkheden die ze bieden. “Met het AFAS-team geven we aan die wens gehoor”, zegt Cornet. Dat automatiseren behoorlijk wat expertise vraagt, onderschrijft Wolst. “Juist daarom is het voor de accountant van belang om zo’n eigen team te hebben. Een waarop à la minute een beroep kan worden gedaan. Dienstverlening met kennis van zaken en snel anticiperen op vraagstukken van klanten gaan op die manier hand-in-hand, een win-win aanpak.”  

AFAS (ERP-software) is een vertrouwde naam als het gaat over het automatiseren van bedrijfsprocessen en boekhoudkundig gerelateerde zaken. Zo vormen ‘het onderwijs’ en AFAS al vele jaren een succesvolle match. Toen ‘het onderwijs’ bij Van Oers aanklopte voor accountancy en advies richtte Van Oers, onder leiding van Wolst, een AFAS-team op. “Inmiddels richten we ons, met zo’n twintig IT’ers, niet alleen op ‘het onderwijs’ maar ook op tal van andere Van Oers-klanten. Ook zij genieten dagelijks van de voordelen van de toepassingen en het gebruik van de AFAS-software. De ervaring leert dat de gecombineerde kennis in de smaak valt.” Cornet noemt het een ‘one-stop’-plek en geeft aan dat mede door het succes van AFAS binnen Van Oers het team van Breda naar Oosterhout verhuisde. “Hier heeft ons AFAS-team alle ruimte voor het leveren van hoogwaardige softwarediensten en het heeft hier in Oosterhout tevens groeimogelijkheden.”

'Optimalisatie maakt de weg vrij voor leuke dingen'

Cornet neemt nog een misverstand weg: “‘Met ‘het onderwijs’ hebben we een leuke wisselwerking, maar AFAS-software is niet branche specifiek inzetbaar.” In veel bedrijven en instanties vindt het zijn weg, weten Cornet en Wolst, en bewijst het zijn diensten met voordeel als slotsom. Wolst: “Met ons team kunnen we het implementeren, waar het al aanwezig is optimaliseren en ook onderhouden. Op afstand, in de cloud. Maatwerk over de volle breedte en dat steeds in overleg met opdrachtgever en accountant.”

Dat AFAS leidt naar nog efficiënter werken, ervaart niet alleen Van Oers maar vooral de klant die gebruik maakt van de software en de daaraan gekoppelde Van Oers-dienstverlening. Wolst koppelt efficiency aan tijdswinst. “Door de optimalisaties kunnen ondernemers en instanties tijdswinst boeken. Zeker in een tijd van personele krapte is dat een groot voordeel. Maar het maakt ook de weg vrij voor leuke dingen.” Dat de automatiseringsslag louter is voorbehouden aan grote bedrijven, ontkennen beiden. Cornet ervaart dagelijks dat ook Mkb’ers hun voordeel met AFAS-software kunnen doen. “Het zit niet in de omvang en cijfers. Er mee werken, toont het innovatieve denken en handelen van een ondernemer. Bovendien draagt een gedegen automatisering bij aan de uitstraling van een instantie of bedrijf. AFAS is een investering die op velerlei vlak loont.” Wolst: “Naast het feit dat we het software pakket van binnen en van buiten kennen, spreken we klare taal, de taal van de ondernemer.”

Van Oers Accountancy & Advies heeft vijf kantoren, en het personeelsbestand van ruim 450 medewerkers omvat een keur aan accountancy en advies gerelateerde disciplines.       

Tags

delen

Van Oers

Europark 5
4904 SX Oosterhout
0162-497060

www.vanoers.nl/ Lees meer >
Ook interessant