sluiten

ABC Olie verhuisd naar duurzame nieuwbouw

Schrijver: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Jaren geleden al besloot de directie van ABC Olie om maatschappelijk verantwoord ondernemen tot een prioriteit te maken. Daarmee nam zij een voortrekkersrol in de vrij conservatieve markt van brandstoffen en smeermiddelen.

Dankzij de inspanningen die zij dagelijks leveren, haalde het bedrijf als eerste in Nederland niveau 3 op de MVO-prestatieladder. “We bieden niet alleen brandstoffen met aanzienlijk minder CO2- en fijnstofuitstoot, maar we helpen onze klanten ook om efficiënter met smeermiddelen om te gaan en afval op een milieuvriendelijke manier te verwerken. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in onze branche volgen we op de voet”, vertelt operationeel manager Arjan Leijtens.

Zeggen én doen
“Duurzaamheid, dat moet je niet alleen zeggen, dat moet je ook doen”, vindt directeur Geert-Jan van Ierland. Daarom besloot hij dat ook zo veel mogelijk door te voeren in de nieuwe huisvesting. Een heel bewuste investering die aansluit bij het bedrijfsbeleid. Het resultaat is een bedrijfspand dat door de 160 zonnepanelen en de hoge isolatiewaarde helemaal zelfvoorzienend is op het gebied van energie. Maar dat is nog maar een voorbeeld. Tot in de kleinste details is rekening gehouden met milieubewust ondernemen: zo zijn er geluiddempende voorzieningen getroffen voor een beter werkklimaat en wordt regenwater op een milieuvriendelijke manier afgevoerd. “We hebben ervoor gekozen om zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te ondernemen. Daar gaan we heel ver in. We willen laten zien dat we doen wat we zeggen. Dit pand sluit helemaal aan op waar wij als bedrijf voor staan”, besluiten Leijtens en Van Ierland.

delen

ABC Olie

Goirke Kanaaldijk 28
5046AT Tilburg
013-5425200

www.abcolie.nl Lees meer >
Ook interessant