sluiten

VIVISOL is Impactmaker van het kwartaal Tilburg

terug naar alle artikelen

image

Zorgen voor meer leven in de dag van hun patiënten is wat VIVISOL dagelijks doet. Vanuit het hoofdkantoor in Tilburg leveren ze producten en diensten op het gebied van longzorg, beademing en apneuzorg. Ze installeren en onderhouden medische apparatuur in de thuissituatie, begeleiden 24 uur per dag kwetsbare patiënten in hun therapie en leveren alle noodzakelijke toebehoren. Hierbij werken ze nauw samen met artsen, zorgprofessionals en zorgverzekeraars. Door te werken aan innovatieve oplossingen in samenwerking met ziekenhuizen en zorgverzekeraars, verbetert de impact die ze voor de patiënten kunnen maken. Dit, in combinatie met hun maatschappelijke én circulaire ambities, maakt VIVISOL Impactmaker van het kwartaal Tilburg.  

Wethouder Bas van der Pol (economie) reikte als erkenning een Impact Award uit tijdens het bezoek op 5 juli jl. Zijn reactie: "Hier in Tilburg bevindt zich het Europees testcentrum voor de internationale VIVISOL-group. Nieuwe apparatuur wordt hier getest, voordat deze wordt ingezet. Onder de vlag van VIVIacademy organiseren ze trainingen op maat, symposia en scholingen voor verpleegkundigen, artsen, zorginkopers en anderen die in hun dagelijkse praktijk met OSAS-patiënten en COPD patiënten te maken hebben. Dat dit allemaal vanuit Tilburg gebeurt vind ik heel mooi. Passend bij Tilburg is VIVISOL door ondernemerschap koploper in de markt. Ze kijken naar samenwerkingen met partijen op het gebied van digitalisering en innovatie. Allemaal om uiteindelijk de patiënt nog beter van dienst te kunnen zijn. Daarnaast hebben ze een stevige ambitie op het gebied van circulair ondernemen én zijn begaan met mens en maatschappij. Met recht een Impactmaker voor Tilburg en ver daarbuiten.”

Ondernemen met hart voor mens en natuur

In Coronatijd heeft VIVISOL aan grote aantallen patiënten zuurstof thuis geleverd en daarmee de druk op de ziekenhuizen mede weten te verlichten. VIVISOL deed dit proactief, terwijl lange tijd onduidelijk was of daar ooit een passende vergoeding voor zou komen. Bovendien heeft zij vele honderden thuisbeademingsapparaten geleverd om in nood in te kunnen zetten. Ludo van der Poel, Business Executive Director VIVISOL Central Europe & UK zegt daarover: “Wij hechten grote waarde aan ondernemen met hart voor de mens en natuur. Daarom zetten wij ons op verschillende gebieden in. Vanwege onze expertise was het fijn dat we in coronatijd deze bijdrage konden leveren. Momenteel zetten we volop in op de elektrificatie van ons wagenpark, doen we jaarlijks mee aan NLdoet, voorkomen we verspilling zo veel mogelijk en stimuleren we hergebruik. Daarnaast daalt onze CO2-uitstoot jaarlijks. Onze stip op de horizon is een reductie van 40% in 2025 ten opzichte van 2019.” Het bedrijf probeert ook steeds meer de ‘draai‘ te maken naar circulair gebruik van apparatuur, re-use, repair en refurbish. Ook op maatschappelijk vlak kijken ze continue naar verbetering. “Momenteel onderzoeken we hoe we klanten thuis beter en slimmer kunnen bereiken en informeren. Ook met CZ wordt gezocht naar innovatie naar slimme toepassingen en advisering aan hun verzekerden. Dat we dit vanuit Tilburg kunnen doen en met een ander Tilburgs bedrijf is fantastisch”, besluit Van der Poel.

Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van de gemeente Tilburg en Marketing Tilburg. Het staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Impactmakers zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

Foto: Wethouder Bas van der Pol overhandigt Impact Award aan Ludo van der Poel, Business Executive Director VIVISOL Central Europe & UK en Yardena Zuman, HR manager Benelux en een deel van het team.

Tags

delen

Gemeente Tilburg

Postbus 90188
5000 LA Tilburg
013-5429303

www.tilburg.nl Lees meer >
Ook interessant