sluiten

Pebble Zonnepanelen viert 10 jaar innovatie en duurzaamheid

Fotografie: Margret Tielemans

terug naar alle artikelen

image

In 2024 viert Pebble Zonnepanelen haar tienjarig jubileum. Sinds de oprichting in 2014 hebben we ons ontwikkeld tot een belangrijke speler in de zonne-energiesector met mooie resultaten en een groeiend klantenbestand. En daar zijn we trots op.

Evolutie en naamsverandering

Pebble Zonnepanelen begon met de overname van activa en lopende verkooporders van de curator van Energy Guard op 11 augustus 2014. Aanvankelijk opereerden we onder de naam Pebble Green Systems, met een brede focus op duurzame energieoplossingen zoals pelletkachels en warmtepompen. In de praktijk deden we met name zonnepanelen. Om verwarring te voorkomen en duidelijk te maken in welke markt we actief zijn, veranderden we onze naam naar Pebble Zonnepanelen.

Groei en klanttevredenheid

Sinds 2014 heeft Pebble Zonnepanelen meer dan 3.000 installaties uitgevoerd. 94,7% van onze klanten is tevreden is over de installatie en de opbrengst van de zonnepanelen. Dit tevredenheidspercentage is een indicator van de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze diensten. We blijven ons inzetten om onze projecten steeds beter uit te voeren..

Pebble zonnepanelen in de samenleving

Pebble Zonnepanelen draagt ook bij aan diverse maatschappelijke initiatieven. Zo hebben we tien keer deelgenomen aan de Week van de Duurzaamheid in Oosterhout en ondersteunen we goede doelen zoals buurtbussen in Dongen, de zorgboerderij in Etten-Leur en een bus voor zorgvervoer in Breda. Wij legden zonnepanelen op de Voedselbank in Etten-Leur en op het inloophuis Poppy’s (centrum voor leven met en na kanker)  in Oosterhout.

Hoogtepunten van installaties

Over de jaren hebben we diverse projecten uitgevoerd, van kleinschalige tot grootschalige installaties. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Ons grootste systeem tot nu toe is een project met 1.012 panelen in Gorinchem. Hier gebruiken we 8 omvormers van het merk SolarEdge en panelen van SunPower. (Najaar 2021)

  • Ons grootste project tot nu toe met Enphase is Willemsen Sport in Oosterhout, waar we 210 panelen hebben geïnstalleerd. (Maart 2024, panelen van SunPower.)

  • Ons kleinste systeem: Op 28 januari 2019 plaatsten we in opdracht van een installateur uit Waddinxveen 1 zonnepaneel met Enphase om een woning aan de EPC-norm te laten voldoen.

  • Het eerste project met SolarEdge deden we begin 2015.

  • Het eerste project met Enphase was in september 2018. Wij voorzagen toen appartementen van Residentie De Arendshof in Oosterhout van zonnepanelen.

  • De eerste installatie met SunPower-panelen met geïntegreerde mico-omvormers van Enphase deden we in januari 2021. De installatie betrof 12 SunPower MAX5 panelen in Oosterhout in januari 2021.

Technologische vooruitgang

Technologische ontwikkelingen in de zonne-energiesector hebben altijd een rol gespeeld in de realisatie van onze projecten. Eind 2020 introduceerde SunPower zonnepanelen met geïntegreerde Enphase micro-omvormers. Dit was een belangrijke verandering voor ons bedrijf, waarmee onze installaties efficiënter en nog betrouwbaarder werden. Enphase en SunPower hebben een storingskans van minder dan 0,02%.

Blik op de toekomst

We kijken vooruit naar de toekomst met een duidelijke missie: bijdragen aan een duurzamere wereld door de installatie van verantwoord geproduceerde zonnepanelen (cradle-to-cradle) en het ondersteunen van innovaties zoals energieopslag met batterijen. Met deze goede basis en een decennium aan ervaring zijn we klaar om de volgende stappen te zetten. Misschien wel met een zonnepaneleninstallatie of batterij voor jouw woning of bedrijf?

Tags

delen

Pebble zonnepanelen

Spinveld 4
4815 HS Breda
076-3030530

pebblezonnepanelen.nl/ Lees meer >
Ook interessant