sluiten

Neskrid viert 100-jarig jubileum

terug naar alle artikelen

image

In 100 jaar is het Brabantse familiebedrijf Neskrid uitgegroeid  van ambachtelijke schoenmakerij tot dé specialist op het gebied van multifunctionele (semi-)orthopedische schoeiseloplossingen.

De geschiedenis

Neskrid is in 1924 opgericht door Johannes Dirksen als ambachtelijke kinderschoenmakerij. Later werd het gamma uitgebreid met op maat gemaakte herenschoenen, muilen en sandalen en sinds 1977 zijn zij zich volledig gaan richten op het vervaardigen van beroepsschoeisel.
Na de overname door Joost Pijnenburg in 2013, is het bedrijf zich verder gaan specialiseren in de wet- en regelgeving rondom werk- en veiligheidsschoeisel in combinatie met orthopedische oplossingen. Joost vertelt: “Ons ultieme doel is veilig en gezond werken en wandelen voor iedereen mogelijk te maken; waarbij men maximale prestaties kan behalen met zo min mogelijk orthopedische beperkingen”.

Het jubileumprogramma

2024 staat compleet in het teken van het jubileum. Naast gloednieuwe bedrijfsvideo’s van zowel het Nederlandse kantoor als de Portugese productiefaciliteiten, draagt het bedrijf een speciaal jubileumlogo en wordt er bij iedere beursdeelname een jubileumloterij gehouden.
Het Nederlandse personeel is net teruggekomen van een heel bijzonder personeelsuitje; namelijk een 3-daagse trip naar Portugal. Hier hebben zij samen met hun Portugese collega’s het 100-jarig bestaan gevierd.
Ook aan relaties uit het vakgebied wordt gedacht; gedurende het jaar vinden er meerdere klantendagen plaats, waarvan de eerste op 19 april een enorm succes was. Deze dagen zijn officieel geaccrediteerd als deskundigheid-bevorderende activiteit door Kabiz (Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg) en hebben hierdoor een hoge toegevoegde waarde doordat ze beloond worden met accreditatiepunten.

Neskrid anno 2024

Inmiddels wordt Neskrid in Europa beschouwd als keurmerk voor gecertificeerde multifunctionele (semi-)orthopedische schoeiseloplossingen. Het assortiment bestaat uit (orthopedisch) werk- en veiligheidsschoeisel, (orthopedisch) Outdoor schoeisel en
(semi-)orthopedische inlegzolen voor alle merken en modellen werk- en veiligheidsschoenen.
Door hun eigen productie in Portugal en deskundige medewerkers op kantoor in Rijen, blijft de meest actuele kennis gewaarborgd omtrent ontwikkelingen en innovaties in het vakgebied. 
“Bij een 100-jarig bestaan gaat het vooral om historie, maar liever kijken we vooruit. Neskrid zal verder blijven innoveren en automatiseren. Wij staan graag voor u klaar!”

Familiebedrijven

Joost Pijnenburg is tevens eigenaar van het inmiddels 120 jaar oude familiebedrijf Gerla. Het bedrijf is in 1904 opgericht als leerlooierij door Cornelis Baeten. Na diens overlijden hebben Bert Baeten, Jantje Mallens en Gerrit Laureijssen hier gelooid. In 1966 zetten Ad en Kees Laureijssen het bedrijf van hun vader voort en groeide het bedrijf uit tot een unieke schoenklompenproducent.

In 2000 heeft Joost Gerla overgenomen en een grote automatiseringsslag gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat zij inmiddels zijn uitgegroeid tot één van de grootste producenten op het gebied van schoenklompen. Gerla staat al sinds jaar en dag voor kwaliteit en werd bij haar 100-jarig bestaan in 2004 erkend met het predicaat ‘Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking’.

“Ik ben ontzettend vereerd en trots dat ik als eigenaar van 2 gezonde familiebedrijven mijn visie kan uitdragen en mijn koers verder kan uitstippelen. De toekomst belooft uitdagingen, maar ook mooie kansen en nieuwe ontwikkelingen!”, aldus Joost.

Tags

delen

Ook interessant