IK.JIJ.WIJN.

Alle bedrijven

Al meer dan 25 jaar ben ik groot liefhebber van Frankrijk: de natuur, het weer, het eten en de wijnen. Gefascineerd door de diversiteit van onder andere druiven, ondergrond, klimaat heb ik het wijnbrevet gehaald. Daarna heb ik de vinologen opleiding aan de wijnacademie doorlopen.

Al gauw kwam het idee om wijn te importeren naar Nederland. Maar hoe, welk gebied, of heel Frankrijk? Omdat ik ervan overtuigd ben dat specialisatie een kracht is ben ik van groot naar klein gaan denken.

Van alle wijngebieden in Frankrijk trok de Bourgogne me het meest. Het gebied staat onder andere bekend om dure, exclusieve wijnen. De uitdaging is om, naast de grand cru en premier cru uit de bekendste gebieden van de Bourgogne, goede en betaalbare wijn te vinden. Ik ben op zoek gegaan in de gebieden Hautes-Côtes de Nuits, Chalonnaise en Maconnais.

Ik importeer de wijnen zelf vanuit de Bourgogne. Wijn geproduceerd door kleine wijnboeren, met een verhaal. Een aantal keer per jaar bezoek ik de Bourgogne op zoek naar nog niet ontdekte pareltjes. Gewoon; zonder opsmuk een goed en lekker glas wijn.

Santé!