sluiten

Hoe vergroot je de winstgevendheid van jouw onderneming?

terug naar alle artikelen

image

De winstgevendheid vertelt alles over het succes van een bedrijf. Hoeveel heeft elke geïnvesteerde euro je uiteindelijk opgeleverd? Het moge duidelijk zijn dat de winstgevendheid van een bedrijf essentieel is voor het behoud ervan. Als een bedrijf onvoldoende winst maakt, kan deze nooit lang blijven bestaan. Als duidelijk is dat het bedrijf wel degelijk winst maakt, maar dat dit stiekem onvoldoende is, dan is het dus belangrijk dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen. Maar hoe pak je dit dan precies aan? Hoe vergroot je de winstgevendheid van jouw onderneming? Hieronder volgen enkele tips. 

Trek meer bezoekers naar je website 

Bedrijven kunnen tegenwoordig niet anders meer dan actief zijn op het internet. Hier bevindt immers het grootste deel van de doelgroep zich. Ook je concurrenten zijn hier volop aanwezig. Je kunt dan ook zeker niet achterblijven. Enkel een website maken is echter niet voldoende. Het is ook belangrijk dat deze zichbaar is, bezoekers trekt en daardoor weer voor extra conversies zorgt. Dat alles is echter niet zo gemakkelijk als het klinkt. Er zijn ongelooflijk veel websites actief. De meeste mensen zoeken naar diensten en producten via zoekmachines. Verder dan de eerste pagina's kijken ze echter vaak niet. Het is dus jouw doel om als bedrijf goed te scoren op relevante zoekvragen. Op die manier loop je geen bezoekers mis en zal het bedrijf naar alle waarschijnlijkheid ook meer winst maken. 

Maar hoe verbeter je de online vindbaarheid van je website? Een goed online marketingbureau zoals onlineklik.nl is hierbij absoluut onmisbaar. Zij volgen de laatste trends op het gebied van online marketing en weten precies hoe je jouw doelstellingen kunt behalen. Je online marketing uit handen geven is een slimme manier om tijd te besparen en levert uiteindelijk ook meer resultaten op. 

Verlaag de kosten 

De winstgevendheid wordt ook voor een groot deel bepaald door hoeveel jijzelf uitgeeft. Natuurlijk is het ook noodzakelijk om in een onderneming te investeren. Bijvoorbeeld door goede materialen in te kopen en een online marketeer in te schakelen, maar wees wel kritisch in de kosten die je maakt en kijk waar het mogelijk is om de kosten verder te verlagen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om over de kosten te onderhandelen? Is er een andere aanbieder die wellicht lagere tarieven kan bieden? Hebben deze investeringen überhaupt wel het gewenste resultaat of is het beter om bepaalde investeringen te schrappen of aan te passen? 

Onderzoek ook of er op de vaste lasten bespaard kan worden. Bijvoorbeeld door zuiniger om te gaan met materialen of de energiekosten te verlagen. Dit soort kleine dingen kunnen al enorm veel opleveren voor de winstgevendheid van het bedrijf. Immers, hoe minder je uitgeeft, hoe hoger de winst ook zal zijn.

Bekijk de verkoopprijs van je producten 

Het is belangrijk om meerdere malen per jaar de verkoopprijs van je producten onder de loep te nemen. Zeker in tijden van inflatie. Als de concurrentie ook de prijzen omhoog gooit, is het onverstandig om achter te blijven. Zeker als je ondertussen ook voor materialen meer moet betalen. Pas daarom waar nodig de verkoopprijs aan, zodat de winstgevendheid van je bedrijf hierdoor niet onnodig wordt aangetast. 

delen

Ook interessant