Events Word lid

sluiten

“Van aandacht worden onze kozijnen en deuren niet duurder, wel beter.”

Fotografie: Geeke van Dijck

Tekst: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

Verduurzaming van huizen en bedrijfspanden gaat vaak hand in hand met nieuwe kozijnen of deuren. Met een weloverwogen keuze is je pand tot in lengte van jaren verzekerd van kwaliteit en uitstraling. Ook op het gebied van duurzaamheid ben je volgens de specialist onderaan de streep het best af met hout. We vragen het Roy van Aalst, oprichter en eigenaar van FEMA Kozijnen | Deuren B.V.

Relatief nieuwe speler
“FEMA is een relatief nieuwe producent. Onze familieonderneming bestaat echter al sinds 1979, toen mijn vader zijn allround schildersbedrijf oprichtte. Zo’n zes jaar geleden hebben we daar onze stukadoors-tak aan toegevoegd. Het produceren van kozijnen en deuren was daarna een logische keuze, want zo kunnen we onze opdrachtgevers bij nieuwbouw en renovatie van a tot z ontzorgen. Dus niet alleen de productie, maar ook de afwerking: professioneel aflakken en stuken. Van aandacht worden onze kozijnen en deuren niet duurder, wel beter.”
 
Nieuwbouw en renovatie
“Voor FEMA staat kwaliteit en perfect maatwerk voorop. Goede kozijnen en deuren zijn cruciaal bij nieuwbouw en renovatie. Daarom hebben we bij de start in 2021 gekozen voor een compleet nieuwe machinale productielijn waarmee we alle projecten aankunnen. Bij de verduurzaming van bestaande gebouwen behouden we de uitstraling van de originele kozijnen. Ouderwetse schuiframen worden goed geïsoleerde draai-/kiepramen met KOMO-kwaliteitskeur, een optimaal beschermende laklaag en hang- en sluitwerk met SKG-politiekeurmerk. Goede houten kozijnen behouden tientallen jaren hun kwaliteit en uitstraling en hebben weinig onderhoud nodig. Met een schilderbeurt om de 8 à 9 jaar ben je overal vanaf. Daarom zijn de kozijnen en deuren van FEMA de duurzamere keuze.”

Tags

delen

Fema Kozijnen | Deuren

Molenstraat 28
5373AN Herpen
0486-831205

www.femakozijnendeuren.nl Lees meer >

Ook interessant

“Je moet mij bellen als ze zitten te mauwen over grond en gebouwen”
Als ondernemer ben je graag in de actiestand. Je durft risico’s te nemen, te investeren en stappen te zetten. Je hebt een passie voor je vak en bent gek op wat je doet. Inmiddels loopt je bedrijf zó goed dat je op zoek gaat naar een locatie waar de productie en opslag kunnen plaatsvinden.
Climate in Control is in control
Net nadat Henry van Geffen ontslag had genomen van zijn ict-baan om zijn eigen bedrijf Climate in Control uit te bouwen, was daar plotsklaps corona: “Toen was er ineens niks meer. Dat gaf me wel de kans om goed na te denken waar ik naartoe wilde met mijn onderneming.
De Glascentrale ziet vanuit duurzaam pand vraag naar glas toenemen
Arno Spierings van De Glascentrale in Tilburg heeft geen spijt van de verhuizing van zijn bedrijf drie jaar geleden. Qua ruimte, logistiek en op het gebied van energieverbruik werden er grote stappen voorwaarts gezet. “Eigenlijk zou het magazijn best wat groter mogen zijn...”
De verrassend harmonieuze ontwerpen van Japenga Architecten
“Mijn stijl kenmerkt zich door functionaliteit en krachtige lijnen. Met ruimtes om prettig te leven en te werken. Wat begint met een eerste schets wordt stap voor stap uitgewerkt tot in het kleinste detail"