Events Word lid

sluiten

De Glascentrale ziet vanuit duurzaam pand vraag naar glas toenemen

Fotografie: Suzanne Verhagen

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Arno Spierings van De Glascentrale in Tilburg heeft geen spijt van de verhuizing van zijn bedrijf drie jaar geleden. Qua ruimte, logistiek en op het gebied van energieverbruik werden er grote stappen voorwaarts gezet. “Eigenlijk zou het magazijn best wat groter mogen zijn...”

Dat laatste wordt duidelijk bij het oprijden van de enorme parkeerplaats bij het bedrijf aan de Centaurusweg. Er staan al enkele glaskastelen in de buitenlucht. “Op zich niet erg, maar je hebt het liefst alles binnen”, zegt Arno. Het gesprek komt al snel op de belangstelling voor glas. Immers, in tijden waarin energieverbruik het onderwerp is in vele gesprekken, doet glas zijn werk als het gaat over besparing. Arno ziet de vraag naar dubbel of zelfs ‘driedubbel’ glas toenemen. Dat ook op glas een energietoeslag rust, mag duidelijk zijn. “We hebben een maandelijkse glasindex en die fluctueert uiteraard. Bovendien zijn de levertijden meer dan verdubbeld. De fabrieken, vooral in Duitsland, kunnen de vraag niet bijhouden.”

Hij kijkt nog even terug naar de situatie op de Veldhovenring waar De Glascentrale enkele decennia was gehuisvest. “Laden en lossen was er lastig. Ook de aanrijroutes werden in de tijd dat wij er zaten alleen maar slechter.” In hun nieuwe pand zijn de zaken optimaal in orde. Denk aan een uitstekende bereikbaarheid vanuit stad en regio vice versa, maar ook wat betreft energieverbruik. Het pand voldoet aan de ISO-norm 14001 maar ook op het ‘Groen Gedaan’-certificaat is het team met recht trots. Het staat voor duurzaam inkopen. En dat reikt ver gezien de keuzemogelijkheid op het toilet doorspoelen met 3 of 6 liter water. Dat het dertien auto’s tellende vervoerspark van De Glascentrale nog een elektrische ‘boost’ verdient, weet Arno maar al te goed. “Elektrisch rijden is mooi maar gezien het gewicht aan glas dat we vervoeren leveren we enorm in op actieradius. Praktisch is dat nog niet te doen.”       

Tags

delen

De Glascentrale Tilburg

Centaurusweg 146-D
5015 TA Tilburg
013-5442926

www.deglascentrale.nl Lees meer >

Ook interessant

“Je moet mij bellen als ze zitten te mauwen over grond en gebouwen”
Als ondernemer ben je graag in de actiestand. Je durft risico’s te nemen, te investeren en stappen te zetten. Je hebt een passie voor je vak en bent gek op wat je doet. Inmiddels loopt je bedrijf zó goed dat je op zoek gaat naar een locatie waar de productie en opslag kunnen plaatsvinden.
Climate in Control is in control
Net nadat Henry van Geffen ontslag had genomen van zijn ict-baan om zijn eigen bedrijf Climate in Control uit te bouwen, was daar plotsklaps corona: “Toen was er ineens niks meer. Dat gaf me wel de kans om goed na te denken waar ik naartoe wilde met mijn onderneming.
De verrassend harmonieuze ontwerpen van Japenga Architecten
“Mijn stijl kenmerkt zich door functionaliteit en krachtige lijnen. Met ruimtes om prettig te leven en te werken. Wat begint met een eerste schets wordt stap voor stap uitgewerkt tot in het kleinste detail"
“Van aandacht worden onze kozijnen en deuren niet duurder, wel beter.”
Verduurzaming van huizen en bedrijfspanden gaat vaak hand in hand met nieuwe kozijnen of deuren. Met een weloverwogen keuze is je pand tot in lengte van jaren verzekerd van kwaliteit en uitstraling.