Events Word lid

sluiten

De Glascentrale ziet vanuit duurzaam pand vraag naar glas toenemen

Fotografie: Suzanne Verhagen

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Arno Spierings van De Glascentrale in Tilburg heeft geen spijt van de verhuizing van zijn bedrijf drie jaar geleden. Qua ruimte, logistiek en op het gebied van energieverbruik werden er grote stappen voorwaarts gezet. “Eigenlijk zou het magazijn best wat groter mogen zijn...”

Dat laatste wordt duidelijk bij het oprijden van de enorme parkeerplaats bij het bedrijf aan de Centaurusweg. Er staan al enkele glaskastelen in de buitenlucht. “Op zich niet erg, maar je hebt het liefst alles binnen”, zegt Arno. Het gesprek komt al snel op de belangstelling voor glas. Immers, in tijden waarin energieverbruik het onderwerp is in vele gesprekken, doet glas zijn werk als het gaat over besparing. Arno ziet de vraag naar dubbel of zelfs ‘driedubbel’ glas toenemen. Dat ook op glas een energietoeslag rust, mag duidelijk zijn. “We hebben een maandelijkse glasindex en die fluctueert uiteraard. Bovendien zijn de levertijden meer dan verdubbeld. De fabrieken, vooral in Duitsland, kunnen de vraag niet bijhouden.”

Hij kijkt nog even terug naar de situatie op de Veldhovenring waar De Glascentrale enkele decennia was gehuisvest. “Laden en lossen was er lastig. Ook de aanrijroutes werden in de tijd dat wij er zaten alleen maar slechter.” In hun nieuwe pand zijn de zaken optimaal in orde. Denk aan een uitstekende bereikbaarheid vanuit stad en regio vice versa, maar ook wat betreft energieverbruik. Het pand voldoet aan de ISO-norm 14001 maar ook op het ‘Groen Gedaan’-certificaat is het team met recht trots. Het staat voor duurzaam inkopen. En dat reikt ver gezien de keuzemogelijkheid op het toilet doorspoelen met 3 of 6 liter water. Dat het dertien auto’s tellende vervoerspark van De Glascentrale nog een elektrische ‘boost’ verdient, weet Arno maar al te goed. “Elektrisch rijden is mooi maar gezien het gewicht aan glas dat we vervoeren leveren we enorm in op actieradius. Praktisch is dat nog niet te doen.”       

Tags

delen

De Glascentrale Tilburg

Centaurusweg 146-D
5015 TA Tilburg
013-5442926

www.deglascentrale.nl Lees meer >

Ook interessant

Crown Business Center realistisch over energiemaatregelen
Het moderne Crown Business Center in Rijen heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. “Toch ontkomen ook wij niet aan de hogere energieprijzen. Door het overzichtelijk te maken voor onze gebruikers hebben we het huurbedrag opgesplitst in huisvesting en een energiedeel”, zegt manager Geert-Jan van Bakel over het Center op Aeroparc.
Human2Human: de nieuwe klantrelatie
Vergeet Business2Business en Business2Consumer. Klanten verwachten steeds meer van leveranciers en dat vraagt om een eigentijdse manier van klantgerichtheid en commercie. Onderscheidende kracht is essentieel!
Aeroparc Gilze-Rijen biedt nog meer kleinschalig verhuur
Een gewilde plek voor bedrijfshuisvesting. Zo mag Aeroparc in Gilze en Rijen wel worden getypeerd. In enkele jaren ging de bezetting van dertig naar 85 procent. Tijd voor een nieuwe stap, een met mogelijkheden voor andersoortige, meer kleinschalige bedrijven.
Familie Wolfs van HAWEE Bouw: aandacht als drijfveer
Hans Wolfs van HAWEE Bouw opent het gesprek in Udenhout met een inkijk in de geschiedenis van zijn bouwbedrijf. Daarin ligt immers de bodem waarop de bedrijfsvoering van het familiebedrijf is gestoeld: AANDACHT.