sluiten

“Video vergroot je online en offline zichtbaarheid”

Fotografie: Geeke van Dijck

Schrijver: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

“Is video een wondermiddel? Wel als je de unieke kwaliteit van video benut en het ziet als onderdeel van je zichtbaarheid.” Klaas Pelser, eigenaar en videoproducent van Pelser Filmproducties heeft een doelgerichte kijk op video. Hij vraagt bij elke opdracht daarom goed door naar het doel en gebruikt zijn kennis en ervaring voor videoproducties waarmee bedrijven en instellingen hun doelgroep wérkelijk kunnen bereiken.

Marketingdoel

Een kennismaking met Klaas Pelser levert meer op dan een gesprek over de technische aspecten van video. Sterker nog: Klaas maakt meteen duidelijk dat hij video ziet als een radertje in het grotere marketingdoel. “Een mix van externe en interne communicatiemiddelen vergroot je online en offline zichtbaarheid. Net als webteksten en foto’s, om maar wat te noemen. Met bewegend beeld kun je echter veel meer tot uitdrukking brengen. Mimiek en de manier van praten bijvoorbeeld. Het is dus slim om video mee te nemen in je communicatieplan.”

Storytelling

De ene videoproductie is de andere niet. “Ik maak onder andere bedrijfsfilms, instructiefilms, vacaturefilms, animatiefilms en sfeerreportages. Waar het zinvol is, pas ik interviewtechnieken toe. Een echt gezicht met een spontaan verhaal is geloofwaardiger en wekt vertrouwen. Daarom liever geen opgelezen scripts, maar échte storytelling, verpakt in een goede filmproductie.”

'Elk bedrijf levert mooie videobeelden op'

Instructiefilms

“Een interview is niet altijd de oplossing. In een instructiefilm kies ik voor een voice-over om de film helderder en compacter te maken. Een instructiefilm is een zinnige investering als je medewerkers steeds dezelfde vragen krijgen over een product of dienst en de FAQ-pagina niet het antwoord biedt. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten. Je laat zien dat je de behoefte van je doelgroep serieus neemt en het zorgt voor tijdwinst bij je backoffice. Met mijn HTS-achtergrond kan ik de juiste stappen uitstekend in beeld brengen, eventueel ondersteund met animaties.”

Bedrijfsreportages

“Een klassieke bedrijfsfilm wordt gemaakt vanuit de behoefte om te zenden. Ik start daarentegen altijd met de vraag ‘wat heeft de kijker er aan?’. Een film moet de doelgroep blijven boeien tot het eind. Een geïnteresseerde wil best 10 minuten kijken naar een productie over een baanbrekend onderwerp. Maar over het algemeen geldt: hoe korter hoe beter. Soms is het beter om je te beperken tot één product of dienst. Of om meerdere deelmontages te maken.” Bang voor inspiratie is Klaas niet. “Elk bedrijf levert mooie videobeelden op.”

'Een film moet de doelgroep blijven boeien tot het eind'

Vacaturefilm

“Een vacaturefilm is een uitstekende manier om potentiële sollicitanten te interesseren. Goed voor je employer branding. Medewerkers betrekken bij de opnamen is bovendien een onderdeel in je teambuilding. Goed voor je interne imago.”

Samenwerking

“Ik hou van mijn vak en haal enorm veel plezier uit de vriendschappelijke sfeer tijdens de voorbereidingen en uitvoering. Misschien is dat wel het mooist aan het ondernemerschap van een filmmaker. Bedrijven en instellingen die de werkwijze van Pelser Filmproducties zelf willen ervaren, nodig ik van harte uit om contact op te nemen. Dat is de beste start om te ontdekken hoe we hun ideeën en doelstellingen kunnen vangen in een maatwerk video.”

Tags

delen

PelserFilm

Veemarktkade 8
5222AE 's-Hertogenbosch
06-41518211

www.pelserfilm.nl Lees meer >
Ook interessant