sluiten

Van infraroodverwarming tot zonnepanelen: Enirgy ademt duurzaamheid

Fotografie: Laurens Janus

Schrijver: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Al meteen tijdens het gesprek bewijst Bart-Jan van Alebeek hoeveel zijn bedrijf Enirgy kan betekenen voor zowel ondernemers als particulieren. Het is licht frisjes aan tafel en om de kilte te verdrijven, zet hij de infraroodverwarming die erboven hangt aan. Binnen enkele minuten is het aangenaam warm

Het bewijst direct dat duurzaam verwarmen ook erg comfortabel kan zijn. Naast infraroodverwarming levert Enirgy, samen met partners, ook andere oplossingen voor duurzaam wonen én werken. Hierbij kun je denken aan warmwateroplossingen, zonnepanelen, isolatie, ledverlichting en meer. “We inspireren, adviseren, realiseren en informeren over duurzame toepassingen die renderen in de portemonnee”, vertelt Van Alebeek. 

'Duurzaam ondernemen kost geen geld, het levert je direct wat op'

Enirgy huist in het pand waar voorheen restaurant De 4 Kolommen gevestigd was, langs de N65 ter hoogte van Vught. Daar heeft het bedrijf het ‘Centrum Duurzaam Wonen’ opgezet. “De oplossingen die wij bieden, zijn uiteraard ook prima toe te passen in werksituaties,” vertelt Van Alebeek. “Wat ik hier laat voelen boven de tafel kan ook in een bedrijfshal, in loodsen of in de retail. Op die manier zorgen we voor een aangename temperatuur op de werkplek. Met infraroodverwarming kunnen we zeer plaatselijk verwarmen en kan de warmte per positie ingeregeld worden. Een hele hal verwarmen waar maar drie werkplekken zijn, is niet efficiënt.” Infrarood kan afhankelijk van de behoefte verwerkt worden in plafond of in fraaie panelen. “En de investering kan in één seizoen terug worden verdiend”, geeft Van Alebeek aan.

Enirgy levert vrijwel altijd maatwerk. Om dat te kunnen realiseren, maakt het team van Enirgy de duurzame mogelijkheden inzichtelijk tijdens een persoonlijk gesprek. De showroom, waarin de vele duurzame oplossingen in de praktijk ervaren kunnen worden, is fraai gemeubileerd door partner Hedi (Heeswijk-Dinther). Natuur & Milieu riep Enirgy in 2018 uit tot winnaar van de All Electric Challenge. Kortom: Enirgy ademt duurzaamheid.

Tags

delen

Enirgy

Helvoirteweg 166
5263EJ Vught
0611485835

www.enirgy.nl Lees meer >
Ook interessant