sluiten

Station88 gaat met ondernemers recht op het doel af

Fotografie: Laurens Janus

Schrijver: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Station88 in de Tilburgse Spoorzone ontpopt zich steeds meer als ‘het huis voor ondernemerschap en innovatie’. Ondernemers die onder meer willen groeien, verduurzamen en digitaliseren kunnen er terecht. Met de oprichters Midpoint Brabant en gemeente Tilburg en tal van organisaties in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid, is Station88 een partner die ondernemers helpt en hen de weg wijst. “Centraal in onze werkwijze staan onze partners en de ondernemers waarmee we aan de slag gaan. Met hoogwaardige workshops, seminars en inspiratiesessies inspireren we”, zegt directeur August de Vocht.

Innovatie is de leidraad bij Station88. Zie ons als een schakelkast, een sparringpartner voor ondernemers uit Tilburg en regio Midden-Brabant. “Wij gaan met hen, zowel startende als gevestigde, het gesprek aan en slaan een brug naar instanties en partners met de gevraagde kennis. Straight to the point.” Dat Station88 aan importantie wint, onderbouwt De Vocht met het aantal aangesloten partners. “Een groei van tien naar 35 in drie jaar. Allemaal ondernemers die investeren in ons werkgebied, de regio Midden-Brabant. Het is daar waar ondernemers als vanzelfsprekend naar Station88 gaan.”

De Vocht geeft aan dat allerlei soorten ondernemers een beroep doen op Station88. De spankracht van Station88 is de afgelopen jaren gegroeid. “Ook dat is een vorm van erkenning, een onderbouwing van het belang van onze organisatie.” Nodig, als je weet dat zo’n zesduizend ondernemers vorig jaar een beroep deden op Station88. “Nu leiden we hun vragen in goede banen met vier medewerkers, eigenlijk zouden dat er zes moeten zijn”, duidt de directeur op personeelskrapte door het succes van de organisatie. Maar niet alleen ondernemers innoveren, ook Station88 ontwikkelt door. Gevraagd schetst De Vocht een ideaal toekomstbeeld: “Centraliseren! Het zou fantastisch zijn als ondernemers in de regio Midden-Brabant in de toekomst bij één loket, één locatie met al hun vragen en plannen kunnen aankloppen. Wij als spin in het web dat ondernemen heet.

In onze programmering sluiten we nauw aan bij MKB Services van Midpoint Brabant: dienstverlening aan mkb-bedrijven op het gebied van digitalisering, duurzaamheid, talentontwikkeling, strategisch advies en startupbegeleiding.” Inspireren is ook een doel van Station88. “Zie een lezing van marketeer Jos Burgers of van ontwerpster/ondernemer Marlies Dekkers (11 mei) als praktijkvoorbeelden waaruit energie kan worden gehaald. Laten zien hoe het ook kan. Bovendien creëren we daarmee een platform waar ondernemers elkaar ontmoeten.”

Tags

delen

Station88

Burgemeester Brokxlaan 12
5041 SB Tilburg
013-7440405

www.station88.nl Lees meer >
Ook interessant