sluiten

Smart Up: het toegankelijke instapmodel in kantoorruimte

Schrijver: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Naar kantoor gaan verleden tijd? Echt niet! Kijk maar eens rond op het Aeroparc in Rijen. Op het voormalige Ericsson-terrein, gelegen tussen Tilburg en Breda, gaat het zakenleven gewoon door. Neem het Crown Business Center. Alle kantoorunits zijn er verhuurd. Gelukkig biedt het terrein meer mogelijkheden. In Smart Up, het gebouw dat aan de weg ligt, is nog plaats. Locatiemanager Geert-Jan van Bakel legt uit wat de voordelen zijn.

Opslag- annex werkplaatsen

Oorspronkelijk zou Smart Up een creatieve hub worden; een verzameling van creatieve bedrijven, in de breedste zin, die elkaar kruisbestuiven. Het gebouw bood de ruimte, verder mocht het gewoon ontstaan. Het liep iets anders. De doelgroep werd wat breder en de behoefte anders. In één deel van het gebouw zijn nu opslag- annex werkplaatsen gemaakt, variërend in grootte van 25 tot 75 m². Dat bleek een schot in de roos. Het grootste gedeelte is verhuurd.

Vrij invullen

De vraag naar kleinschalige kantoorruimte blijft. Daardoor loopt de kantoorvleugel intussen aardig vol met starters en ondernemers – creatief of niet. “We hebben Smart Up een industriële look meegegeven. Witte muren, ledverlichting, kleurrijke tapijttegels op de vloer en glazen deuren die lucht, licht en transparantie geven”, vertelt Geert-Jan. “En verder is het aan de ondernemers. Anders dan bij Crown Business Center, dat een bepaald concept heeft, kunnen dingen hier nog vrij ingevuld worden. Er kan veel. Reuring, dat is wat we hier willen.”

“Voor veel mensen is het verplichte thuiswerken niet handig. Hier hebben ze de ruimte om toch rustig te werken.”

Alternatief voor thuiswerken

“We zien dat startende ondernemers het hier sneller naar hun zin hebben dan bij Crown Business Center”, gaat Geert-Jan verder. “Dat heeft een zakelijkere uitstraling. Smart Up is losser, informeler. We zeggen ook tegen nieuwe huurders: Heb je een leuk idee, we staan overal voor open. We willen graag dat huurders het naar hun zin hebben bij ons. Dan blijven ze ook langer.” De ruimtes zijn juist nu populair: “Veel mensen werken nu verplicht thuis, maar dat is niet voor iedereen handig met huisdieren en kinderen en wat er zich thuis nog meer afspeelt. Hier hebben ze de ruimte om toch rustig te werken.”

Doorgroeien of uitbreiden

Het zijn niet alleen de eenlingen die de weg naar Smart Up weten te vinden. “Boven hebben we een blok van acht units verhuurd aan een bedrijf. Daar plaatsen we een afscheiding en dan heeft die ondernemer zijn eigen hoek in het pand. Wij zorgen dat alles netjes is en werkt. Verder doet iedereen in zijn eigen kantoor wat hij of zij zelf leuk vindt.” Doorgroei- en uitbreidingsmogelijkheden zijn er genoeg. Een kantoor of een opslag erbij of eraf is zo geregeld en dankzij de flexibele overeenkomst zit je nergens aan vast.

Alleen meubilair meenemen

Smart Up is het toegankelijke instapmodel op het gebied van kantoorruimte. Een huurovereenkomst is voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn van 3 maanden. Prijzen zijn vanaf 250 euro, inclusief servicekosten, gas, water, elektriciteit, verwarming, parkeren en internet. Je hoeft alleen maar je eigen meubilair neer te zetten en de schoonmaak te regelen. Het gebouw heeft niet de receptie, het restaurant en de vergaderzaal die Crown Business Center wel heeft, maar die faciliteiten zijn ook voor huurders van Smart Up beschikbaar. Ze hoeven er alleen maar een stukje voor te lopen.

Tags

delen

AEROPARC Crown Business Center

Ericssonstraat 2
5121ML Rijen
0161-747800

www.aeroparc.nl Lees meer >
Ook interessant