sluiten

Ronald McDonaldhuis Middenwest-Brabant heeft je hulp nodig

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Laurens Janus

terug naar alle artikelen

image

Stel, je kind krijgt een ernstig ongeluk en loopt zwaar hersenletsel op. Dan wil je zo veel en zo dicht mogelijk bij je kind zijn, ook als je ver weg woont. Ronald McDonaldhuis Middenwest-Brabant in Tilburg maakt dat mogelijk. Het biedt een veilig vervangend thuis voor 6 gezinnen met ernstig zieke kinderen dicht bij de verpleeglocatie. Het Huis bevindt zich achter het ETZ Elisabeth Ziekenhuis. Het vangt families op van patiënten van het ziekenhuis en ook van revalidatiecentrum Libra, waar kinderen en jongeren met ernstig hersenletsel revalideren.

Warme deken

“Ze belanden in een nachtmerrie die maanden kan duren”, vertelt manager Willeke van Seeters. “Maanden waarin er van alles kan gebeuren en die voor de familie heel spannend zijn. Daarom bieden wij ze een plek waar ze zich volledig op hun kind kunnen richten. Waar ze tot rust kunnen komen en het gezinsleven zo veel mogelijk gewoon door kan gaan. Onze vrijwilligers ondersteunen en ontzorgen de families daarbij. We zijn een soort warme deken in een tijd dat dat heel hard nodig is. Hier delen families hun zorgen en verhalen met elkaar en ontstaan er vriendschappen voor het leven. Ze begrijpen elkaar, dat geeft steun en vertrouwen.”

Weeksponsors gezocht

Het Ronald McDonaldhuis kan alleen bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsors en donateurs. Om de ouders een plek dicht bij hun zieke kind te gunnen zonder bijkomende zorgen, is veel geld nodig. Daarom zoekt huismanager Willeke nu weeksponsors. Voor 700 euro ben je een hele week lang sponsor van één familie die in Ronald McDonaldhuis Middenwest-Brabant verblijft. Meld je hier aan. Want stel je voor dat het jouw kind is.

Tags

delen

Ronald McDonald Huis

Leijweg 47
5022 KA Tilburg
013-5372666

www.kinderfonds.nl/huis-middenwest-brabant Lees meer >
Ook interessant