sluiten

Met Smartup geeft Aeroparc creatieve ondernemers de ruimte

Schrijver: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

De kantoren in het Crown Business Center op het park zijn inmiddels zo goed als bezet, maar er is nóg meer ruimte: de oude fabriek op de hoek van het terrein. En die leent zich uitstekend voor de creatieve kant van ondernemen.De kantoren in het Crown Business Center op het park zijn inmiddels zo goed als bezet, maar er is nóg meer ruimte: de oude fabriek op de hoek van het terrein. En die leent zich uitstekend voor de creatieve kant van ondernemen.

Het moet ontstaan

Smartup gaat het heten, met als subtitel ‘creative industries’. Een plek voor kleine ondernemers in de creatieve industrie in de breedste zin van het woord. “Denk aan fotografen, tekstschrijvers, internet- en marketingbureaus, maar ook aan maakindustrie: meubelmakers, kledingontwerpers, metaalbewerkers, muffinbakkers, noem maar op. Voor dat soort activiteiten is het gebouw met zijn glazen dak ook heel geschikt”, zegt Geert-Jan van Bakel, locatiemanager bij Aeroparc. Hij laat schetsen zien van het interieur die het industriële karakter goed benadrukken, maar ‘af’ zijn de plannen allerminst. “We willen niet te veel invullen”, gaat hij verder. “De bedoeling is dat Smartup ontstaat door de creatieve inbreng van de ondernemers zelf. Als zij ideeën hebben die ze uit willen voeren, dan kan en mag dat. Dat kan gaan over de aankleding van een ruimte, maar ook over delen van machines en apparatuur, ik noem maar een voorbeeld. Wij bieden een basis, de rest laten we aan hen over.”

“We willen niet te veel invullen, het moet ontstaan door de creatieve inbreng van de ondernemers zelf”

Alles is mogelijk

Smartup krijgt dan ook niet de zakelijke ‘jas’ die het Crown Business Center wel heeft. “Het concept is veel vrijer”, gaat Geert-Jan verder. “Je hoeft de ruimte niet per se als kantoor te gebruiken, een atelier of werkplaats mag ook. Je kunt zelfs ruimtes delen als je dat wilt. Bijna alles is mogelijk. Je bepaalt zelf hoe je er wilt werken en met wie. Al het puur zakelijke wat we in Crown Business Center hebben, laten we dan ook weg. Er komt geen receptioniste en geen restaurant, maar als ondernemers daar wel behoefte aan hebben, mogen ze dat best regelen. Stel je voor dat er een koffiebrander is die daar zijn beroep wil komen uitoefenen, dan kan ik me zomaar voorstellen dat daar ook een koffiebar uit voortkomt.”

Flexibele voorwaarden

De faciliteiten zijn dus wat eenvoudiger, maar de ondernemers die voor Smartup kiezen profiteren wel van de gemeenschappelijke voordelen die het terrein biedt. De centrale ligging bijvoorbeeld en de zichtlocatie, de goede bereikbaarheid en het gratis parkeren. Het gebouw krijgt ook een aantal opslagunits van ongeveer 50 vierkante meter. Voor opslag of voorraad, maar Geert-Jan kan zich ook voorstellen dat een ondernemer daar bijvoorbeeld zijn houtbewerkingsmachine of ander apparatuur kwijt wil. “Die kun je vervolgens ook delen met anderen en zo kan er een community ontstaan. Wij juichen het allemaal toe”, gaat Geert-Jan verder. “Wij bieden een voedingsbodem voor creatief ondernemen – de ruimte, de mooie lichtinval en de industriële look and feel – de rest is aan de huurders.” En de huurvoorwaarden? Die zijn al net zo flexibel: lage huurprijzen en korte looptijden.

Meedoen?
Ben je zo’n creatieve ondernemer en wil je bij de eerste lichting horen die invulling gaat geven aan Smartup? Neem dan contact op met Aeroparc voor meer informatie.

Tags

delen

AEROPARC Crown Business Center

Ericssonstraat 2
5121ML Rijen
0161-747800

www.aeroparc.nl Lees meer >
Ook interessant