sluiten

“Je bereikt groei door je puzzel goed te leggen”

terug naar alle artikelen

image

Altijd willen groeien. Die wens kenmerkt de moderne ondernemer. Suzan Wijnbergen, directeur van Groeikompas: “Groeien begint met slim ondernemen. Je kunt dat op twee manieren doen. Door vanuit de organisatie een proces te trechteren of vanaf de werkvloer een detail te vergroten.”

Hoe je ook begint, zet de juiste stappen in het goede tempo. Suzan: “Dat is op zich al lastig. Ondernemers nemen contact op omdat ze willen groeien maar moeite hebben bedrijfsmatige processen aan elkaar te knopen. Dat begrijp ik goed. Waar begin je? Groeikansen zien vanuit de organisatie en vanuit werkniveau, dan heb je een paar vreemde ogen en een goede aanpak nodig.”

Suzan heeft al veel ondernemers geholpen. “Ik zie zo’n vraag als een legpuzzel. We beginnen met de randen zodat het kader duidelijk is. Daarna komt de invulling. Stuk voor stuk laten we alles door onze handen gaan. Soms zien we direct waar het past. Soms is wegleggen en het later oppakken ook een idee. Maar bovenal telt: heb geduld dan lukt het.”

Puzzelen is overgangen zien, twijfelen of iets past en dan in een keer meters maken. Suzan: “Groeien betekent kijken naar wat goed gaat. Vanaf de strategie tot aan de uitvoering is alles met elkaar verbonden. Als je zo naar je bedrijf kijkt, dan ben je bezig je puzzel te maken. Daar oog voor hebben  past helemaal bij slim ondernemen.”

delen

Groeikompas

Paardeweide 3f
4824EH Breda
085-732 55 33

groeikompas.nl/ Lees meer >
Ook interessant