sluiten

Is de rek eruit?

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Suzanne Verhagen

terug naar alle artikelen

image

De economie draait op volle toeren en als ondernemer zie je overal kansen. Alleen, wie gaat het werk doen? Aan nieuwe mensen komen is in deze tijd niet zo eenvoudig. En het bestaande personeel heeft genoeg te doen. Reden te meer om eens te kijken naar je medewerkers. Zitten ze nog wel lekker in hun vel? Kunnen ze het werk nog aan? Of is de rek eruit?

Bouwen aan mensen

Aandacht voor je medewerkers, daar zijn ze bij HR-adviesbureau B-Talented heel goed in. “You don’t build a business, you build people who build a business,” zegt eigenaresse Peggy Bressers. “Je medewerkers zijn je belangrijkste bedrijfskapitaal en daarom de investering waard.” “Ondernemers vinden het belangrijk om aandacht aan hun personeel te besteden, ze komen er alleen vaak niet aan toe. Ze concentreren zich op hun corebusiness. Daardoor krijgen de HR-aspecten in hun organisatie niet de juiste aandacht. Wij kunnen met onze specifieke kennis en expertise dat stuk van ze overnemen. En we zijn een sparringpartner op strategisch niveau”, vult compagnon Simone Appeldoorn aan.

Hebben en houden

Hebben we last van een personeelstekort, of doen we ons personeel te kort? Bestaande medewerkers behouden is net zo belangrijk als nieuwe medewerkers werven. Met een goed HR-beleid kan je de juiste aandacht aan het personeel geven. “Nog te vaak worden wij benaderd voor HR-vraagstukken als het eigenlijk al te laat is. Dat is jammer, want veel van deze situaties hadden voorkomen kunnen worden als men ons eerder had ingeschakeld”, zeggen Simone en Peggy. “Werkgevers zien in dat ze niet meer zo makkelijk aan personeel kunnen komen. Daardoor is het behoud van gemotiveerde medewerkers binnen HR een belangrijk speerpunt.”

“You don’t build a business, you build people who build a business.”

Aantrekkelijke werkgever

Een aantrekkelijke werkgever zijn is belangrijker dan ooit. En dat gaat niet over kortetermijnacties zoals eenmalig de energierekening van medewerkers betalen. “Zo haal je wel mensen binnen, maar als ze door de achterdeur net zo snel weer naar buiten lopen, heb je er niks aan”, zegt Simone. B-Talented kijkt veel meer naar structurele oplossingen die ook nog werken als de markt verandert. Peggy: “De arbeidsmarkt is nu krap, maar dat blijft niet zo. Wij streven naar een HR-beleid waar je als bedrijf duurzaam mee vooruit kunt. Torenhoge salarissen bieden is volgens ons niet de oplossing, want houd je dat als werkgever wel vol als de tijden economisch minder worden?”

Binden met inhoud

Hoe doen ze dat zelf? B-Talented groeit namelijk ook. Steeds meer bedrijven hebben vanwege hun groei HR-ondersteuning nodig en bedrijven die ooit zelf een HR-afdeling hadden, besteden dat stuk tegenwoordig liever uit. “In 2022 zijn we van 3 medewerkers gegroeid naar 9 medewerkers die graag bij B-Talented werken. Deze professionals kiezen juist voor B-Talented omdat ze hier veel kunnen leren en de opdrachten heel divers zijn. Het gaat echt over de inhoud van het werk en het team waarin ze samen kunnen werken, aangevuld met veel flexibiliteit en zelfsturing. Op de lange duur is dat veel belangrijker dan een hoog salaris dat in de toekomst misschien niet meer realistisch is.”

Werkgeluk als primaire arbeidsvoorwaarde

Waar de werkende mens naar op zoek is, is minder werkdruk en meer werkgeluk, stellen Peggy en Simone. “Het zijn nu nog tertiaire arbeidsvoorwaarden, maar ze worden steeds belangrijker. Wij denken dat ze binnenkort zelfs tot de primaire arbeidsvoorwaarden horen.” Zie jij als werkgever ook kansen door te investeren in het welbevinden van jouw personeel, neem dan contact op met B-Talented.  
 
Op de foto: Simone Appeldoorn en Peggy Bressers

Tags

delen

B-Talented B.V.

Kapitein Hatterastraat 23-E
5015 BB Tilburg

www.b-talented.nl Lees meer >
Ook interessant