sluiten

Het gouden ei bestaat niet, dus verzilver je eigen eieren!

terug naar alle artikelen

image

… Zegt MikeAchterberg.nl. Waarom .nl? "Omdat ik mijn kennis uit 20 jaar ervaring gebruik om ondernemers te adviseren over online marketing. En omdat ik geen medewerkers heb."

Altijd alleen? 'Ja, de kennis in mijn hoofd kan ik niet verkopen via een medewerker.' Dus ook altijd onafhankelijk. Adviseren over online zichtbaarheid of het verzilveren van jouw product of dienst vraagt om een kritische blik en een helicopterview. Wat werkt wel en wat niet? Wat kan je verbeteren? Kijk eerst naar je eigen bedrijfsprocessen…

Online bestelsysteem

Offerteaanvragen die door de secretaresse worden uitgeprint? Leer mensen werken met het systeem. Telefonische aanvragen? Leidt de klant naar de webshop. Elke klant persoonlijk beantwoorden of het e-mailproces automatiseren?

Nee, het gouden ei bestaat niet. Iedereen die jou dat belooft, wil zijn eigen product graag verkopen. Begrijpelijk, maar scheid het kaf van het koren. 'Bovenaan in Google' is nog niet zo gemakkelijk…

En er is altijd budget

Marketing is inderdaad een investering, maar een goed plan betaalt zichzelf terug. Reken het van tevoren uit. Voorbeeld: een groothandel kreeg 80% van zijn bestellingen telefonisch, waardoor er nog weleens wat mis ging. Een goede, mobiele website is niet goedkoop, maar als die een derde van de aanvragen kan afhandelen, scheelt dat één van de drie telefonistes. Reken maar uit.

Maar begin klein!

Zorg dat je huidige website goed werkt. Geen fouten, een logische indeling en vooral gebruiksvriendelijk. De website blijft de basis van jouw online marketing.

Tags

delen

MikeAchterberg.nl

Zeelsterstraat 167
5652EG Eindhoven
040 711 3077 / 06 3030 7877

www.mikeachterberg.nl Lees meer >
Ook interessant