sluiten

"Een gesprek over je hypotheek levert altijd wat op"

Fotografie: John Wiersma

terug naar alle artikelen

image

Een goede hypotheek regelen voor ondernemers is voor Adviescentrum Evercare gesneden koek. Karel Evers: “Er is zoveel meer mogelijk dan ondernemers vaak denken. ZZP, VOF, BV, NV, dat maakt in principe niet uit. Banken kijken naar het bedrijfsresultaat. We verbazen ondernemers steeds met wat er allemaal kan. Dus, kom vooral eens praten.”

“Kijken we naar hypotheken voor ondernemers dan zijn er drie opties: een hypotheek voor de eigen woning, een verhuur/beleggingshypotheek en een hypotheek voor kantoor of bedrijfspand. Een combinatie kan natuurlijk ook. Wat bij banken de deuren opent, is een solide en volledige inkomensverklaring. Bij Evercare hebben we de kennis en de bevoegdheid om die inkomensverklaring zelf af te geven. Op basis van de jaarstukken kunnen wij dus vrij snel aangeven wat de maximale hoogte van de hypotheek kan zijn. Banken nemen onze verklaringen bijna altijd 1 op 1 over, dat voordeel hebben we vergeleken met veel andere hypotheekadviseurs. Het traject met de bank wordt zo een stuk korter.”

Verhuren en beleggen

“Een verhuur/beleggingshypotheek is zowel voor particulieren als ondernemers interessant. Je wilt een nieuw huis financieren en je huidige huis behouden om te gaan verhuren. Maar volgens de hypotheekakte van de bank is het verboden om je woning te verhuren. De bank waarbij je je nieuwe woning wilt financieren zal een nieuwe hypotheek weigeren op grond van ‘twijfel aan moraliteit’. Daarom adviseren we iedereen die een pand verhuurt om de hypotheek op dat pand om te zetten naar een verhuur-hypotheek. Met zo’n hypotheek geeft de bank automatisch ook toestemming voor de verhuur. En de weg is vrij om een volgende hypotheek aan te vragen voor je nieuwe huis of bedrijfspand.”

“Op basis van de jaarstukken geven we snel duidelijkheid over de maximale hypotheek.”

Bedrijfspand

“Economisch gaat het goed. Dat merken wij ook aan de groeiende vraag naar financiering voor kantoren en bedrijfspanden. Ook daar zijn we heel bedreven in. Of je nu een pand wilt financieren voor een kapperszaak, een productiebedrijf of iets ertussen in, we kennen veel constructies die een goede financiering mogelijk maken. Bijvoorbeeld door de overwaarde van je woning in te zetten.”

Veel mogelijk

“Er is zoveel mogelijk. Ondernemers hebben vaak geen idee, merken we hier aan tafel. Om te beginnen stellen we altijd veel vragen. Dan schetsen we de opties die er zijn. Iedere situatie is anders, dus ieder advies is ook anders. Ik zat laatst met een man aan tafel die zei dat hij extra wilde aflossen. Hij had een behoorlijke overwaarde op zijn woning. Na ons gesprek ging hij naar huis om eens rustig na te denken over de mogelijkheden die ik had beschreven. De week erna zegt hij: ‘Ik wil een ton opnemen! Ik koop een camper en ga op reis’. Die € 100.000,00 kost hem € 100,00 per maand. We zien het vaker: mensen zonder kinderen lossen fors af, maar voor wie, vraag ik dan? Dit  voorbeeld gaat wel over een particulier, maar laat mooi zien dat je pas ontdekt wat je mogelijkheden zijn, als je eens langs komt voor een kop koffie en een goed gesprek.”

Op de foto: Bram en Karel Evers, en kantoorhond Louna

Tags

delen

EverCare B.V.

Postbus 84
5690 AB Son
040-2487774

www.evercare.nl Lees meer >
Ook interessant