sluiten

Een dakopbouw of nokverhoging geeft ruimte om te groeien

Fotografie: Else Loof

Schrijver: Marsha Paans

terug naar alle artikelen

image

Wanneer er gezinsuitbreiding aan zit te komen óf als er regelmatig thuis gewerkt wordt, lopen veel gezinnen tegen het feit aan dat de woning te klein wordt. Met een dakopbouw of nokverhoging creëer je snel meer ruimte, zónder dat je hoeft te verhuizen. Eduard Reuvers van Dakopbouw Totaal vertelt de voordelen van een prefab dakopbouw of nokverhoging.

Een dakopbouw of nokverhoging geeft ruimte om te groeien

“We merken vaak dat onze klanten meer ruimte in hun huis nodig hebben wanneer de kinderen ouder worden óf als er gezinsuitbreiding aan zit te komen”, begint Eduard te vertellen. “Ook wordt er tegenwoordig veel aan de keukentafel gewerkt, waardoor wat extra ruimte geen overbodige luxe is. Voor veel van onze klanten is ‘even’ verhuizen geen optie. Ze wonen vaak in een fijne buurt, dicht bij vrienden en familie en met de school van hun kinderen of de sportvereniging om de hoek. Bovendien brengt verhuizen veel rompslomp met zich mee, en daar zit niet iedereen op te wachten.”
 
“Om tóch meer ruimte te creëren, is een prefab dakopbouw of een nokverhoging een perfecte oplossing”, legt Eduard uit. “Je bouwt als het ware een gehele verdieping op een bestaande woning. Kun je je voorstellen hoeveel extra ruimte dat geeft? Een opbouw is financieel gezien trouwens ook nog eens veel interessanter dan verhuizen, want je ziet je investering direct terug in de waarde van je woning. Een win-win situatie zou ik zeggen.”

'Voor veel van onze klanten is ‘even’ verhuizen geen optie'

Geen ‘vieze schoenen’ in huis

“We werken eigenlijk altijd buitenom”, laat Eduard weten. “Bij het plaatsen van een prefab dakopbouw of nokverhoging hebben onze klanten minimale bouwoverlast. Een gecertificeerde steigerbouwer zorgt ervoor dat onze vakmannen veilig in én om de opbouw kunnen komen. Ook plaatsen we voor onze werknemers een nette en fijne bouwkeet met een verwarming en een eigen toilet. De werknemers hoeven dus niet ‘met vieze schoenen’ door het huis te banjeren.”

We regelen alles voor onze klanten

“Onze klanten hebben één vast contactpersoon die hen begeleidt vanaf het idee tot aan de oplevering. Zodra de wensen van onze klanten op papier staan en er akkoord is gegeven, gaan we voor ze aan de slag. In principe nemen we alles voor ze uit handen. We doen het tekenwerk, vragen de vergunningen aan, hebben contact met de onderaannemers en zorgen voor de oplevering en de afwerking”, legt Eduard uit. “We plaatsen de dakopbouw casco, maar kunnen ook de binnenafbouw voor onze klanten uit handen nemen.”

In één dag geplaatst

“De prefab houtskeletbouw wordt vooraf in onze eigen werkplaats gemaakt. We meten de dakopbouw exact in zodat we de opbouw binnen één dag wind- en waterdicht op het huis kunnen plaatsen. Op deze manier zitten onze klanten niet maandenlang met een open dak. Met een grote kraan wordt de prefab dakopbouw in één keer op het huis geplaatst. En dat is altijd een gaaf moment. Zowel voor ons als voor onze klanten”, zegt Eduard trots.

Tags

delen

Dakopbouw Totaal

Pieter Zeemanweg 47
3316GZ Dordrecht
0782049335

www.dakopbouwtotaal.nl Lees meer >
Ook interessant