sluiten

Crown Business Center realistisch over energiemaatregelen

Fotografie: Suzanne Verhagen

Schrijver: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Het moderne Crown Business Center in Rijen heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. “Toch ontkomen ook wij niet aan de hogere energieprijzen. Door het overzichtelijk te maken voor onze gebruikers hebben we het huurbedrag opgesplitst in huisvesting en een energiedeel”, zegt manager Geert-Jan van Bakel over het Center op Aeroparc.

Huurders betalen in Crown Business Center een all-in-prijs. Met het opsplitsen van de kosten voor huur en energie verwacht het Crown Business Center zijn huurders een goed beeld te geven van waarop de verhoging is geënt. “Nutsvoorzieningen op basis van de genoten vierkante meters in ons Center”, zegt Geert-Jan. De huurprijzen omvatten in Crown Business Center gas, water en elektra. Nu worden die nutsvoorzieningen opgesplitst voor meer overzicht. “We willen daarmee nog eens extra onderstrepen dat we de hoogte van huur niet verhogen uit winstbejag maar dat ook wij met extreem hoge energiekosten worden geconfronteerd.” De manager laat dat laatste meerdere keren vallen in het gesprek. Niet om de boodschap draaglijker te maken maar wel om de realiteit van de hoge inkoopkosten van energie te schetsen.

“Als de energieprijs in de loop van 2023 zakt, zakken wij het volgende indexmoment (Crown Business Center hanteert de CBS-index, red.) vanzelfsprekend mee.” Geert-Jan weet dat de boodschap niet prettig is. “Privé krijgen we ook dit soort boodschappen. Niet vreemd dat er ook stappen gezet moeten worden om in ons mooie Crown Business Center de hoogwaardige service op peil te kunnen houden.” Hij komt nog even terug op de doorgevoerde maatregelen, die huurders, ondanks de verhoging, in de kaart spelen. “Op het dak liggen vierduizend zonnepanelen. Verder hebben we tonnen geïnvesteerd in cv-installaties, warmtepompen en koelmachines.” Dat vertaalt zich in hoge categorieën energielabels in het Crown Business Center en in het ernaast gelegen Smart-up Business Center. Overigens is de inkoop van energie al bijzonder scherp omdat dat centraal gebeurt voor alle aangesloten businesscenters. “We zijn steeds op zoek naar zuinige oplossingen voor de huurders in onze centers maar in deze tijd treft de energiemalaise ook ons.” 

'Mogelijkheden te over en dat met toekomstperspectief als rode draad'

Van Bakel weet dat ondanks de noodzakelijke verhoging Crown Business Center nog steeds kans ziet om tegen een scherpe prijs mooie ruimten te verhuren en een keur aan faciliteiten te bieden. Bovendien biedt het centrum de kans om binnen het businesscentrum te groeien. “Expansiemogelijkheden te over”, weet Van Bakel uit de praktijk. Het centrum biedt niet alleen vestigingsmogelijkheden, van een ruimte van twintig vierkante meter en een fraaie kantoorvilla tot een complex van vierduizend vierkante meter en een keur aan opslagfaciliteiten, maar ook vergadermogelijkheden en een bedrijfsrestaurant. “Mogelijkheden te over en dat met toekomstperspectief als rode draad.” Vanuit het van veel glas voorziene restaurant is er zicht op de andere gebouwen op Aeroparc, zoals het Smart-up Business Center, The Factory Sport & Fun en Gate 2 maar ook op een ruime patiotuin. Kortom: Crown Business Center biedt een ideale omgeving voor het ontplooien van de meest uiteenlopende bedrijfsvoeringen.

Tags

delen

AEROPARC Crown Business Center

Ericssonstraat 2
5121ML Rijen
0161-747800

www.aeroparc.nl Lees meer >
Ook interessant