sluiten

Creatieve vakidioten en beelddenkers

Schrijver: Marlène van Kuyk

terug naar alle artikelen

image

In het iconische Klokgebouw in Eindhoven bruist het van de creativiteit. Dit is zeker het geval bij productiehuis SoMMedia van Sven, Esther en hun team: “Al 15 jaar maken wij video’s, animaties en livestreams waarmee wij op een passende manier de boodschap van onze klanten overbrengen. Want voor elk communicatievraagstuk hebben wij het juiste communicatiemiddel.”

Geen rocket science

SoMMedia is een breed productiehuis en al jaren een vertrouwde naam voor bedrijven en organisaties die graag willen communiceren met beeld. Sven: “Wij zijn goed in het maken van de connectie tussen een aanvraag en een bijpassend beeld voorstel. Met de ervaring en kennis die we opgebouwd hebben door de jaren heen is videoproductie voor ons geen rocket science meer. Wij weten precies wat onze klant nodig heeft om zijn boodschap over te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een moeilijk proces op een duidelijke en luchtige manier uitleggen met animatie. Wil je je bedrijf op de kaart zetten en (potentiële) klanten laten zien waar je voor staat? Dan maken we een passende bedrijfsvideo voor je. Of wil je een groot publiek in één keer bereiken? Dan is een livestream de uitkomst. Zo kan je op een eenvoudige wijze interne en externe klanten, of medewerkers, op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. Kortom, wij bieden communicatiemiddelen aan in verschillende vormen, je kunt bij ons dus alle kanten op.”

Creatieve vakidioten en beelddenkers

Sven en Esther zijn supertrots op hun team: “Op kantoor hebben we een vaste club waarmee we het proces van creatief concept tot postproductie begeleiden. We noemen onszelf beelddenkers die iedere dag vol enthousiasme en passie te werk gaan. Daarnaast werken we ook met een crew vakidioten en specialisten die ons bijstaan tijdens de productie. We hebben een club om ons heen verzameld waar we op kunnen vertrouwen en waarvan we precies weten wie we wanneer moeten inzetten. We maken een passend team voor ieder project. Zo weten we met z’n allen keer op keer onze klanten te verrassen met de mooiste producties.” Een aantal van deze tevreden klanten zijn onder andere ASML, Vanderlande, ABN AMRO en CSU. Maar ook kleinere organisaties en bedrijven die een uitdagende beeldvraag hebben kunnen bij ze terecht. Dankzij het kleine team en het persoonlijke contact met de klanten voelt het altijd familiair. “Ze voelen zich thuis bij ons en er hangt een informele sfeer. Het is altijd gezellig als er een klant langskomt. Maar er wordt natuurlijk ook gewoon hard gewerkt,” grapt Sven.

'De mogelijkheden op het gebied van livestream zijn eindeloos!'

Match made in heaven

Hoe is het om als stel zo lang samen te werken?
Sven lacht: “Wij zijn een match made in heaven. Ik ben ongestructureerd, creatief en gek van techniek. Esther is van de structuur en communicatie. Het is echt gaaf dat je met z’n tweeën zoiets begint en nu een sterk en mooi team hebt opgebouwd.” Dankzij het feit dat Sven en Esther elkaar zo goed kennen en op elkaar zijn ingespeeld weten ze precies hoe ze aan de wensen van een klant kunnen voldoen. Maar niet alleen dat. “We denken graag mee met de wens van de klant, maar we zijn ook kritisch of wat zij voor ogen hebben ook de beste keuze is. Uiteindelijk geloven wij dat video niet moeilijker hoeft te zijn dan het is, gewoon een goede video passend bij de wens van de klant. Ik kom vaak met de creatieve ideeën en samen met Esther zorgen we er dan voor dat het past binnen het budget van de klant. Zo vinden we altijd een geschikte oplossing!”

Binnenkort een livestream hybride studio

Ieder kwartaal viert SoMMedia het succes met een teamuitje, maar ze kijken ook vooruit en dus komen er weer nieuwe ontwikkelingen aan. Zo verhuizen ze dit jaar naar een nieuwe locatie op Strijp-T, met een grote hal en meer ruimte voor hybride events in huis: “Livestreams zijn sinds corona een groot succes en zijn niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. Natuurlijk deden we al hybride events op locatie, maar nu kunnen we het binnenshuis ook aanbieden in onze eigen studio met meer dan 75 zitplaatsen. Zo creëer je interactie met de aanwezigen en online-kijkers, de ideale combinatie van online en offline! De mogelijkheden op het gebied van livestream zijn eindeloos!” Het is duidelijk, SoMMedia zit nog boordevol passie en creativiteit. 

Foto: Sem van Rijssel

Tags

delen

SoMMedia

Achtseweg Zuid 157C
5651 GW Eindhoven
040-2913111

sommedia.nl/ Lees meer >
Ook interessant