sluiten

Committ Legal laat het arbeidsrecht voor jou werken, niet andersom.

Fotografie: Geeke van Dijck

Schrijver: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

Als succesvol ondernemer met een groeistrategie, merk je dat iedereen aan dezelfde mensen trekt. Dus is het zaak om de juiste nieuwe medewerkers aan je te binden. Dat begint al bij het arbeidscontract. Klinkt dit als een saai juridisch praatje? Niet als het ligt aan Sandra Wouters, eigenaar en advocaat arbeidsrecht van Committ Legal BV in ’s-Hertogenbosch: “Wil je medewerkers positief aan je binden, is de inhoud en toon van je afspraken steeds belangrijker. Maak bovendien je contract begrijpelijk en aantrekkelijk.”

Wakker liggen

“Gedoe rond medewerkers, daarvan kunnen ondernemers ’s nachts wakker liggen. Ruim zestig procent van alle ziekmeldingen is een gevolg van verstoorde arbeidsverhoudingen. Ruzie in het team, een gemiste promotie of onduidelijkheid over taken bijvoorbeeld. Door de verwachtingen van je mensen continu te managen voorkom je sluimerende ontevredenheid en uitval. Eenmaal een conflict? Dan draait de oplossing om de juiste tactiek en de beste onderhandelingen. Daar zijn we bij Committ Legal in getraind.”

In gebreke

“Doe het in ieder geval niet zoals die grote onderneming die zijn overeenkomsten opstelde vanuit positiviteit en vertrouwen. Dat ging goed totdat iemand niet voldeed. De rechter wees het verzoek tot ontbinding af omdat de werkgever in gebreke was gebleven. Binnen dit empowermentbeleid had namelijk niemand gedacht aan een verbeterplan voor niet-functionerende medewerkers. Regel je arbeidszaken dus goed. Want het arbeidscontract biedt kansen om je bedrijf op jouw manier in te richten, in plaats van je alles door de wet te laten voorschrijven.”

Onderhandelaar

“Wil je als ondernemer of HR-verantwoordelijke problemen voorkomen? Dan is het tijd om je licht op te steken bij Committ Legal. Wij verzorgen je contracten, houden je op de hoogte van wetswijzigingen en geven masterclasses aan HR en leidinggevenden ter voorkoming van arbeidsconflicten. Bovendien gaan wij het gesprek aan met een niet-functionerende medewerker. Niet als mediator, maar als onderhandelaar namens werkgever en HR. Praten brengt de oplossing meestal dichterbij dan je verwacht. En komen de partijen er echt niet uit, dan vertegenwoordig ik in mijn toga de ondernemer in de rechtszaal.”

Arbeidsrecht

“Het arbeidsrecht wordt er voor werkgevers niet eenvoudiger op. Onlangs werd de wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden van kracht. Als het contract niets vermeldt over thuiswerken, nevenactiviteiten en de vergoeding voor studiekosten, hebben zij geen poot om op te staan. Omdat ik zelf ondernemer ben, begrijp ik die druk maar al te goed. Om wetgeving kun je nou eenmaal niet heen, maar Committ Legal laat je ook de kansen zien. Wij laten het arbeidsrecht voor jou werken, niet andersom. Dat begint al bij de arbeidsovereenkomst. We schrikken je nieuwe medewerkers niet af, maar geven hen een welkom gevoel door deze op te stellen in begrijpelijke taal, passend bij degene die je aanneemt. Afspraken staan er helder in, net als de wijze van handhaven. Zo’n document mag er trouwens best ook mooi en aantrekkelijk uitzien.”

Koningsweg

“Ben je ondernemer of HR-verantwoordelijke in een organisatie met groeistuipen? Stel jouw vragen over arbeidsrecht dan eens aan Committ Legal. We werken landelijk, vanuit ons kantoor aan de Koningsweg in ’s-Hertogenbosch, op een steenworp afstand van het Centraal Station. Kom je met de auto of fiets, dan parkeer je deze gewoon voor de deur.”

Tags

delen

Committ Legal

Koningsweg 42
5211BL Den Bosch
+31615335718

www.committlegal.nl Lees meer >
Ook interessant