sluiten

Nederlandse tassenmaker Mutsaers wil met behulp van crowdfunding de grens over

terug naar alle artikelen

image

Het Nederlandse familiebedrijf Mutsaers breidt uit. Binnen twee jaar wil het familiebedrijf onder meer in Duitsland, België en Frankrijk voet aan de grond krijgen. Om die ambitie te kunnen financieren, is een crowdfundingactie gestart. Na drie weken staat de teller al op € 120.000 euro.

Mutsaers maakt traditionele tassen met een modern design. Het bedrijf werd bijna 60 jaar geleden opgericht door opa Mutsaers, die besloot om zelf dokterstassen te gaan maken. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en richt het bedrijf zich vooral op laptop- en damestassen. Daar waar de meeste branchegenoten die importeren uit Azië, worden de tassen bij Mutsaers met de hand gemaakt in de eigen atelier in Kaatsheuvel. Made in Holland dus, met tijdloze kwaliteit en wereldwijde allure.

Uitbreiding naar andere landen
"We zien de laatste tijd steeds meer belangstelling uit de landen om ons heen. Mensen uit Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en zelfs uit Zweden bestellen via onze webshop of komen langs in één van onze winkels. We zijn dat nader gaan onderzoeken en zien kansen om in die landen uit te breiden, met eigen online shops en samenwerkingen met de juiste lokale retailers", zegt Debbie Mutsaers van Mutsaers.

Crowdfunding gestart
Die ambitie kost geld. Mutsaers heeft besloten om de benodigde financiering via crowdfunding bij elkaar te krijgen. Het bedrijf denkt voor de beoogde plannen zo'n € 150.000 nodig te hebben. "Naast internationaliseren, kunnen we met dit bedrag verder nog onze fabriek en het atelier toekomstbestendig maken. Om groei mogelijk te maken hebben onze machines een stevige upgrade nodig. We schaffen een vrije- arm-machine en een nieuwe stikmachine aan", aldus Mutsaers. Daarnaast gaan we nieuwe experience stores opzetten in Kaatsheuvel en Amsterdam. Hier kunnen we onze tassen in stijl tentoonstellen en verkopen."

Nederlands vakmanschap
De campagne op CrowdAboutNow loopt nu ruim twee weken en er is inmiddels al € 120.000 opgehaald. "Vanuit de community is ontzettend positief gereageerd", zegt Mutsaers. "Mensen geloven in ons product en in Nederlands vakmanschap. Als we ons streefbedrag halen, dan kunnen wij onze ambitie realiseren. De investeerders krijgen hun geld binnen zes jaar terug en ontvangen in die tussentijd een jaarlijkse rente van 3,5 procent. Door te investeren in Mutsaers dragen mensen direct bij aan het behoud én de ontwikkeling van Nederlands ambacht en het uitbreiden van een sterk merk van eigen bodem."

Extra presentje
Voor al die investeerders is er bovendien nog iets speciaals. Iedereen ontvangt namelijk een leren Mutsaers Crowdfund sleutelhanger, gemaakt in de eigen fabriek. Zo zien de extra beloningen eruit

  • € 100 - Mutsaers 'familie' sleutelhanger + 10% korting in de webshop
  • € 500 - Mutsaers "familie' sleutelhanger + 15% korting in de webshop
  • € 1.000 - Mutsaers 'familie' sleutelhanger + lifetime 10% korting
  • € 2.500 - Mutsaers 'familie' sleutelhanger + lifetime 10% + paspoorthouder 
  • € 5.000 - Mutsaers 'familie' sleutelhanger + rondleiding fabriek + 10% lifetime korting
  • € 10.000 - Mutsaers 'familie' sleutelhanger + rondleiding fabriek + een unieke tas + 10% lifetime korting.

Kortom, op naar de top met tassen van Nederlandse bodem. Ambitie en vakmanschap gaan hand in hand.  
Alle informatie over de Crowdfunding van Mutsaers vind je hier

Over ons
'Welkom bij de Mutsaers familie.' Een familiebedrijf dat al drie generaties handgemaakte lederwaren maakt onder de vlag Mutsaers tassen. Meer dan 55 jaar werken we elke dag met passie en beleving aan mooie, authentieke en karaktervolle tassen. Elke tas maken wij nog steeds met de hand, vanuit onze werkplaats in Kaatsheuvel. We vinden kwaliteit en stijl het belangrijkste wat er is, dus werken we al jaren met onze vaste leerlooierij in Italië, dat ons voorziet van het beste en mooiste leer uit Italië. Het leer is gelooid met plantaardige extracten en afgewerkt met natuurlijke oliën.