sluiten

Bus Whisky lanceert duurzame whisky bij opening nieuwe stokerij

terug naar alle artikelen

image

Duurzaam Nederlands whiskymerk Bus Whisky opent een splinternieuwe stokerij. Ter ere van de opening van de stokerij in het Brabantse Loosbroek lanceert het merk een nieuwe whisky. De nieuwe release is een vijf jaar oude Single Cask Whisky en gelagerd op Pedro Ximenez quarter cask vaten. Het unieke etiket is ontworpen door kunstenaar Liselot Cobelens. Het kunstwerk is geïnspireerd door het buurtschap Bus, waar het merk haar naam aan dankt, en de klimaatuitdagingen in de Brabantse Peel. Cobelens studeerde af met dit thema aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en presenteerde haar design tijdens de Dutch Design Week.

Duurzaamste whisky ter wereld

In 2016 stookte Bus Whisky de eerste New Make spirit, de basis voor Whisky die volledig op de eigen boerderij in het Brabantse Loosbroek wordt gemaakt. Circulair en met 100% eigen brouwgerst die tot op de dag van vandaag volledig duurzaam, zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen wordt geteeld op eigen grond: Single Estate Whisky. De Brabantse whiskystokerij is van korrel tot borrel Nederlands en heeft de ambitie om de duurzaamste whisky ter wereld te produceren.

De nieuwe stokerij in het Brabantse Loosbroek wordt deze week na een uitgebreide verbouwing van maanden weer in gebruik genomen. De stokerij is energie negatief. Dat wil zeggen dat deze meer terug levert dan dat ze gebruikt. Om deze mijlpaal te vieren, worden eenmalig twee unieke Pedro Ximenez quarter casks uitgebracht met een al even uniek etiket. Twee prachtige kleine vaten die destijds door Master Distiller Marcel van Roessel persoonlijk zijn geselecteerd bij Tonneleria Rodriguez in Córdoba. Beide Whisky’s behoren tot de prachtigste gedistilleerde alcoholische dranken die je op dit moment van Nederlandse bodem kunt vinden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Duurzaam gedistilleerd en natuurlijk verzegeld

De Whiskystokers koesteren niet alleen het erfgoed van hun regio, maar ook hun enorme toewijding aan duurzaamheid. Elke fles Bus Whisky is ‘sealed bij nature’ met een zegel van bijenwas afkomstig van de eigen imkerij op de Whiskystokerij. "We zijn enorm trots dat we zulke grote stappen aan het zetten zijn om de duurzaamste Whisky Distilleerderij ter wereld te worden.  De Whisky die we nu lanceren is diep geworteld in de geschiedenis van het buurtschap Bus en een toonbeeld van onze toewijding aan erfgoed en duurzaamheid," aldus Martijn Keesmaat, Commercieel Directeur van Bus Whisky. Hij vervolgt: "Met elke slok Bus Whisky kunnen liefhebbers genieten van een lokaal product dat respectvol is voor ons erfgoed en de natuur. Maar nog belangrijker: Hij smaakt super! Dit is een van de meest bijzondere Bus releases tot nu toe."

Master Distiller Marcel Van Roessel: “Deze nieuwste Pedro Ximenez lagering van Bus Whisky heeft een neus van geroosterd hout, met zoete tonen van honing en rozijnen met kaneel en een licht pepertje. Smaken van gedroogd tropisch fruit worden aangevuld marsepein en de kruidigheid van nootmuskaat. De afdronk is vol en lang met tonen van amandelen, mango en rozijnen.”

Fotobijschrift: BUS Whisky Marcel van Roessel en Martijn Keesmaat in nieuwe distilleerderij.

Tags

delen

Ook interessant