Word lid

sluiten

Hebt u vragen over elektrisch vervoer?

terug naar alle artikelen

image

Zakelijk wegvervoer wordt steeds vaker elektrisch aangedreven. Ondernemingen die actief zijn binnen de ‘last mile delivery’ evenals overheidsinstellingen nemen hierbij het voortouw. Maar ook andere bedrijven onderzoeken de mogelijkheden om hun wagenpark te verduurzamen. Om kosten te reduceren, en omdat dit bijdraagt aan hun (duurzame) imago, weet Frans Jozef Swinkels, Fleetsales Manager bij Arend Auto, de grootste Renault-, Dacia- en Nissandealer van ons land.

Bij de aanschaf van een bedrijfswagen gaan de meeste ondernemers niet over één nacht ijs. Niet verwonderlijk, volgens Swinkels. “Want bij de aanschaf komt veel meer kijken dan bij sec privévervoer. Naast keuzes omtrent model, kleur en basisopties als cruise control, climate control en elektrische buitenspiegels spelen bijvoorbeeld klantspecifieke eisen een rol. Dat weten wij als geen ander. Waar een stukadoor gebaat is bij een vloeistofdichte vloer, zijn voor een timmerman bijvoorbeeld afgetimmerde wanden onmisbaar. Terwijl aannemersbedrijven vooral focussen op de motor, om ook zwaardere aanhanger probleemloos te kunnen trekken. Om hier optimaal invulling aan te geven, is een vak dat ons accountmanagersteam optimaal verstaat. Naast bedrijfswageninrichting bieden wij wagenparkbeheer, leasing en financiering, verzekeringen, onderhoud, service én schadeherstel onder één dak aan, waarbij we de ondernemer maximaal ontzorgen. Of deze ondernemer nu één enkele auto zoekt of een uitgebreid wagenpark. Nieuw of gebruikt. Waarbij we naar wens alle kosten per jaar, maand of week inzichtelijk maken, evenals bijbehorende subsidie- en afschrijvingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), die financial lease op dit moment zeer interessant maken.”

‘Onze accountmanagers benaderen en bezoeken ondernemers proactief, om vragen en onzekerheden omtrent elektrisch vervoer te ondervangen’

Kennis
Arend Auto heeft als één van de eerste dealers in ons land elektrische mobiliteit opgepakt, vertelt Swinkels. “Met de kennis en ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, staan we relaties in de driehoek Den Bosch - Tilburg - Eindhoven graag te woord. Onze vijf accountmanagers benaderen en bezoeken ondernemers proactief, om vragen en onzekerheden omtrent elektrisch vervoer te ondervangen. Onder andere met betrekking tot bedrijfswagens, waarin onze accountmanagers maximaal zijn getraind.” Daarbij beschikt Arend Auto over drie binnendienstmedewerkers, waarmee een optimale bereikbaarheid wordt gegarandeerd.

Populaire modellen
Voor bedrijven biedt Arend Auto verschillende oplossingen aan. Waaronder de Renault Kangoo; de eerste elektrisch aangedreven bedrijfswagen in de markt, die zich kenmerkt door een toonaangevend ontwerp, een royaal laadvolume, een optimaal comfort en een netto bereik van 150 kilometer. “Of wat te denken van de Renault Master, die binnenkort ook elektrisch verkrijgbaar is? Met deze Franse reus kan niet alleen 120 kilometer probleemloos elektrisch worden gereden, maar ook tot wel 22 m² worden geladen en vervoerd.” Voor personenvervoer gooit volgens Swinkels met name de Renault Zoë hoge ogen, onder andere door de uitstraling, een netto bereik van 250 kilometer en slechts vier procent bijtelling. “Hiermee bieden we voor iedere vraag een passende oplossing. Waarbij Renault de drempel om over te stappen op elektrisch vervoer nog verder verlaagt, door gratis laadfaciliteiten aan te bieden.”

Over Arend Auto
Arend Auto is de grootste Renault-, Dacia- en Nissandealer van Nederland. Met in totaal veertien vestigingen rondom – met name – de snelweg A2 en zeven verkoop- en servicepunten in Brabant is het bedrijf sterk vertegenwoordigd in onze regio. Arend Auto is bovendien onderdeel van Stern Groep N.V., het grootste bedrijf actief op het gebied van automobiliteit in Nederland. “Door deze samenwerking bieden we niet alleen maximale dekking, maar ook verzekerde mobiliteit”, aldus Swinkels. “Er is namelijk altijd een servicepunt in de buurt. Mochten klanten onverhoopt stil komen te staan, dan helpen wij hen snel weer vooruit.”

delen