Events Word lid

sluiten

Samen uit, samen thuis

terug naar alle artikelen

image

Subsidies saai? “Nee hoor” lacht Lana Langmuur, eigenaar van Foodcell. “Ik werk met allerlei ondernemers uit vrijwel alle sectoren. En ik mag diep bij ze in de keuken kijken. Leuker wordt het toch niet? Daarbij heb ik een voorliefde voor techniek. Dat helpt. Dus als ze vragen of ik even achter in de fabriek wil kijken, dan is het antwoord simpel: Ja graag!”

Strategie bepalen
“Eerst kijken we wat er nodig is. Innovatie wordt achteraf betaald, dus ontstaat er vaak een liquiditeitsvraagstuk. Dat is waar wij om de hoek komen.”
We gaan vervolgens op zoek naar de juiste subsidies. Nederland heeft er honderden met elk hun eigen deadlines, regels en kleine lettertjes. Dus welke vraag je aan, welke mogen samen en welke niet etc. Dat is echt specialistisch werk en het is voor een ondernemer haast niet te doen om alles bij te houden. Plus, je moet een brug slaan tussen het ondernemers-denken en het ambtelijk-denken. Dat ligt nog weleens uit elkaar dus je moet als subsidie adviseur beide talen kunnen spreken.

Samen uit, samen thuis
Ondernemers laten zich soms afschrikken door de complexiteit en verplichtingen die horen bij subsidies. Maar met een goede adviseur hoeft het niet complex of tijdrovend te zijn. Foodcell helpt van aanvraag tot en met audit of eindrapportage. “Ondernemers werken hierom graag met ons samen. Voor ons is dat vanzelfsprekend maar voor een ondernemer super waardevol. Op die manier ontzorgen we dus écht.”

Ondernemen in het bloed
“Ik kom zelf uit een ondernemersfamilie” vervolgt Lana. “Dus ik ben gewend de mouwen op te stropen en aan te pakken. Maar ik heb ook vroeg geleerd dat alles valt of staat bij een goede werkrelatie met je klant. Dus moet je zeggen wat je doet, en doen wat je zegt. Ik wil dat het voor een ondernemer loont én leuk is om met ons te werken. En eerlijk gezegd wordt het werk voor ons hierdoor ook een stuk interessanter, want je leert elkaar steeds beter kennen. Zo ontstaat synergie en het beste resultaat. En dat is waar we het uiteindelijk voor doen.”

En waarom de naam Foodcell? “Omdat alles wat je voedt gaat leven” zegt Lana enthousiast!

Tags

delen

Ook interessant

Coffee3 innoveert en voegt sfeervolle Koffiehoek toe
Coffee3 groeit en innoveert. “Het leveren van koffie en andere dranken, die het op de werkvloer aangenaam maken, vraagt ook om vernieuwing.” Daarmee onderstreept directeur Marc Bozon het belang van zaken als duurzaamheid, energiebesparing en de nieuwe entiteit van de firma, de cosy Koffiehoek.
Bedrijven denken vaak pas aan innoveren als het te laat is
Een bedrijf dat nieuwe kansen wil grijpen, doet aan innovatie. Maar hoe haal je het beste resultaat uit je innovatieproces? Thijs Janssen van Duxer heeft daar wel een antwoord op.
AFAS-team van Van Oers Accountancy & Advies leidt naar efficiënter werken
Innovatie en techniek. Bij Van Oers Accountancy & Advies hebben ook die aspecten een prominente plaats in de bedrijfsvoering. Sterker nog, de adviseur staat met het AFAS-team instanties en ondernemers terzijde als het gaat over bredere IT-vraagstukken zoals implementeren, automatiseren en optimaliseren van processen.
De mooiste reis maak je samen met Pelikaan Groepsreizen
Een personeelsreis is niet alleen leuk voor de medewerkers, maar heeft ook veel voordelen voor de werkgever. Het resultaat van een groepsreis met het personeel is bijvoorbeeld een hecht team vól energie en vertrouwen.