Events Word lid

sluiten

Modulaire mobiele robotica heeft de toekomst

Fotografie: John Wiersma

terug naar alle artikelen

image

“Een mooie boost voor het team”, noemt Yuri Steinbuch, COO bij Avular, het winnen van de ASML Young Makers Award. De startup is inmiddels zeven jaar onderweg en groeit in rap tempo. “De markt voor mobiele robots blijft op hoge snelheid groeien, de modulariteit van onze producten maakt ons een sterke speler in die markt en ons brede, maar gerichte productportfolio, zorgt ook voor een groot scala aan eindmarkten die we kunnen bedienen”, verklaart hij het succes.

Avular is gespecialiseerd in mobiele robotica; toepassingen van robots (hardware en software) in alles wat rijdt, vliegt of loopt. “We werken voor bedrijven waar iets fysieks gebeurt: marktsegmenten zoals (industriële) inspectie, agricultuur, bouw- en infra, veiligheidsdiensten, schoonmaak, logistiek, en ga zo maar door. We hebben de ASML-award gewonnen voor ons nieuwe concept: de Essentials. Dit is ons modulaire robotbrein. Dit brein is de basis van al onze producten en toepassingen. Zo ook van onze robotplatformen die we kunnen configureren voor allerlei toepassingen.”

“Omdat de basis steeds hetzelfde is en het een modulair concept is, kunnen wij meerdere producten tegelijk op de markt brengen. Onze focus is dus vrij breed zonder extra risico’s. Die businessstrategie maakt ons flexibel en sterk.”

“De ASML Young Makers Award heeft al veel extra aandacht voor Avular opgeleverd. Daar zijn we heel blij mee en we hopen dat hier nog meer goeds uit zal voortvloeien. Zo krijgen we van diverse award-partners ondersteuning, onder andere technisch en strategisch. Dat gaat ons zeker helpen om de snelle groei van Avular in goede banen te blijven leiden.”

 

Tags

delen

Ook interessant

Coffee3 innoveert en voegt sfeervolle Koffiehoek toe
Coffee3 groeit en innoveert. “Het leveren van koffie en andere dranken, die het op de werkvloer aangenaam maken, vraagt ook om vernieuwing.” Daarmee onderstreept directeur Marc Bozon het belang van zaken als duurzaamheid, energiebesparing en de nieuwe entiteit van de firma, de cosy Koffiehoek.
Bedrijven denken vaak pas aan innoveren als het te laat is
Een bedrijf dat nieuwe kansen wil grijpen, doet aan innovatie. Maar hoe haal je het beste resultaat uit je innovatieproces? Thijs Janssen van Duxer heeft daar wel een antwoord op.
AFAS-team van Van Oers Accountancy & Advies leidt naar efficiënter werken
Innovatie en techniek. Bij Van Oers Accountancy & Advies hebben ook die aspecten een prominente plaats in de bedrijfsvoering. Sterker nog, de adviseur staat met het AFAS-team instanties en ondernemers terzijde als het gaat over bredere IT-vraagstukken zoals implementeren, automatiseren en optimaliseren van processen.
De mooiste reis maak je samen met Pelikaan Groepsreizen
Een personeelsreis is niet alleen leuk voor de medewerkers, maar heeft ook veel voordelen voor de werkgever. Het resultaat van een groepsreis met het personeel is bijvoorbeeld een hecht team vól energie en vertrouwen.