sluiten

Werkgeluk is het geheime ingrediënt

Fotografie: John Wiersma

terug naar alle artikelen

image

“Investeren in werkgeluk leidt tot meer creativiteit bij werknemers en heeft daarmee direct effect op de innovatiekracht van een onderneming.” En dit is maar een van de positieve effecten van werkgeluk, volgens Inge van de Pol. “Zit je lekker in je vel dan presteer je niet alleen beter, je blijft in tijden van crisis ook beter op de been.”

Inge van de Pol focust zich als ervaren specialist in werkgeluk en vitaliteit, trainer en coach heel bewust op dit thema. “Ik zie mensen graag floreren. Werkgeluk is het geheime ingrediënt. Wanneer ik mensen erover vertel, is de reactie vaak dat het zo voor de hand ligt. Dat je als mens en werknemer gelukkiger bent wanneer je plezier hebt, fit bent, gezien en gewaardeerd wordt en een zinvolle bijdrage kunt leveren. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt het nog eens. En toch investeren werkgevers vooral in arbeidsvoorwaarden. Eeuwig zonde! Die investering is vele malen hoger en heeft veel minder positief effect op de organisatieresultaten. Ook wetenschappelijk bewezen! Met een investering in werkgeluk, boek je beter én duurzamer resultaat.”

“Het is een stressvolle tijd. Extra werkdruk, zowel in de zorg als andere sectoren, maakt mensen kwetsbaarder. Als we niets voor ze doen, loopt 56% binnen een half jaar richting een burn-out, publiceerde het AD onlangs. Dat lijkt me wat veel. Feit is wel dat je een burn-out vaak, bijvoorbeeld door coachingsgesprekken, kunt voorkomen. Ook dat is investeren in werkgeluk. Voor de korte termijn. Ik ga bewust voor een samenwerking op lange termijn en daarmee voor duurzame inzetbaarheid van mensen. Zodat ze kunnen floreren en Be Happy at Work.”

Tags

delen

Ook interessant