sluiten

Waarom draagt intensieve (bege)leiding bij aan een betere schoonmaakkwaliteit?

Fotografie: Else Loof

Schrijver: Marsha Paans

terug naar alle artikelen

image

Een goede kwaliteit bereik je door meer te doen dan “alleen goed schoon te maken”. Werkplezier, aandacht voor en rekening houden met de wensen en behoeftes van zowel medewerkers als opdrachtgevers zorgt voor kwaliteit én continuïteit.

Stoffels Bleijenberg staat voor persoonlijk contact, dichtbij, korte lijntjes en één aanspreekpunt. Suzanne van Dongen en Marion Wentz zijn werkzaam als objectleider in team Brabant in de regio Breda. Zij zijn dé schakel tussen de opdrachtgevers, de schoonmaakmedewerkers en het bedrijf. Ze leggen uit wat ze voor de klanten van Stoffels Bleijenberg én voor de schoonmaakmedewerkers betekenen.

“We staan dicht bij onze collega’s en opdrachtgevers: we denken met ze mee, komen langs voor een gezellig kop koffie en bespreken mogelijke kansen met ze.”

Iedereen blij bij Stoffels Bleijenberg
“We zijn niet alleen het aanspreekpunt voor onze opdrachtgever, maar ook voor onze schoonmaakmedewerkers”, vertelt Suzanne. “Wij bezoeken regelmatig de locaties wanneer onze medewerkers aan het werk zijn. Niet alleen om de werkzaamheden te controleren, maar ook om te kijken of onze medewerkers tevreden zijn en of ze nog iets nodig hebben. We hebben oprechte interesse en aandacht en hebben regelmatig contact. Die korte lijntjes geeft ze vertrouwen, plezier en motivatie, omdat ze weten dat ze altijd bij iemand terecht kunnen.” Marion vult aan: “Medewerkers die zich gewaardeerd voelen zijn langere tijd werkzaam bij een bedrijf en zullen net dat stapje extra zetten voor ons en onze klanten. Zo maken wij onze opdrachtgevers blij met een schoon gebouw.”

Een vast gezicht voor onze opdrachtgevers
“Wij komen graag bij onze opdrachtgevers over de vloer”, vertelt Suzanne. “Loopt de klant bijvoorbeeld tegen een probleem aan? Dan heeft hij één aanspreekpunt waar hij terecht kan. We komen dan dezelfde dag nog met een oplossing. We zijn er écht voor ze wanneer ze ons nodig hebben. En wanneer er één van onze collega’s afwezig is, vervangen we elkaar als buddy. Zo kunnen we onze klanten continuïteit garanderen.'

Nu we er toch zijn
“We doen zo veel meer dan schoonmaken. Want naast schoonmaakonderhoud kun je bij ons ook terecht voor onder andere groenvoorziening, glasbewassing, klein technisch onderhoud, specialistisch vloeronderhoud en voor het inhuren van catering. Wat daar het voordeel van is? Je hebt één contract met één bedrijf en daardoor heb je maar één aanspreekpunt waarbij je met alle vragen terecht kan. Geen gedoe met verschillende contactpersonen, leveranciers en contracten. Stoffels Bleijenberg is dé specialist als het gaat om schoonmaakonderhoud, maar kan daarnaast dus veel meer”, vertellen Suzanne en Marion.

Foto; van links naar rechts achter: Jolanda Kreeft, Jolanda Phielix, Marion Wentz.
Voor: Suzanne van Dongen, Nancy Kuijpers

delen

Ook interessant