sluiten

Veiligheid rondom elektrische auto vraagt om protocollen

Fotografie: Laurens Janus

Schrijver: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

In de automobielsector wordt VEILIGHEID met hoofdletters geschreven. Denk nou niet meteen aan allerlei voorzieningen in de auto, al zijn die van cruciaal belang, maar ook wat er in en rondom het autobedrijf gebeurt. Hans Pruijmboom van Mercedes-Benz-dealer Louwman in Tilburg licht er een aspect uit: de (semi-)elektrische auto in de werkplaats.

“We hebben een uitgebreide procedure voor het onderhoud van elektrische auto’s en hybride- en plug-in-versies. Het personeel heeft daarvoor een uitgebreide ‘hoogspanningstraining’ doorlopen en kent de protocollen.” Pruijmboom geeft aan dat onlangs nog een elektrische auto werd omgeven met oranje kegels, lint en bordjes met ‘gevaar hoogspanning’. “De training en de aanpak van een probleem zijn in het voordeel van de klant. Onze mensen hebben de benodigde certificaten en handelen daar naar zodat we de Mercedes-Benz-rijder snel op weg kunnen helpen.”

Vanzelfsprekend komt ook de veiligheid op de parkeerplaats en in de showroom in de Kraaivenstraat ter sprake. “Ook daarvoor hebben we regelgeving om de logistiek en er alles er omheen zo soepel mogelijk te laten verlopen.” Pruijmboom schakelt naar de modellen in de showroom. “We hebben inmiddels vijf plug-in-modellen (semi-elektrisch) in het assortiment. De elektrische versies van de A, B, GLE, S en C worden dit jaar verwacht. De EQC, smart EQ en de Vito-e zijn er én volledig elektrisch. Behalve die uitvoeringen hebben we ook een ruim assortiment ‘gewone’ brandstofauto’s.”

Graag neemt hij een misverstand weg: “Zoals genoegzaam bekend, kunnen hier de particulier en zakelijke rijder terecht voor alle vormen van mobiliteit. Dat geldt ook voor ondernemers. We hebben op Kraaiven een breed aanbod bestelauto’s en trucks. Voor alle drie de segmenten bieden we verkoop, onderhoud, reparatie en al wat bij onbezorgde mobiliteit komt kijken.” Op 9 november gaan we dat extra onderstrepen met een Brabants Netwerkdiner ingevuld door De Commanderie.

Louwman Mercedes-Benz Tilburg, nieuwe naam, dezelfde gezichten en service
Louwman Mercedes-Benz Tilburg is de nieuwe naam van de vertrouwde  Mercedes-Benz-dealer op Kraaiven. Voorheen bekend onder de naam Rüttchen Automotive. “De naam is veranderd. Maar dat is dan ook de enige verandering”, zegt vestigingsdirecteur Hans Pruijmboom. “Klanten komen dezelfde gezichten tegen en krijgen dezelfde service. Sterker nog, gezien de grootte van de organisatie kan de klant voor garantie, onderhoud en service bij Louwman in geheel Nederland terecht.” Louwman is een gerenommeerde naam in autoland. “Evenals Rüttchen een gerespecteerd familiebedrijf, een dat vele merken en disciplines in huis heeft. Kortom het verruimt onze mogelijkheden en service.” Bij Louwman Mercedes-Benz Tilburg komen de klanten dezelfde gezichten tegen. Ook gemaakte afspraken met klanten worden met de komst van de nieuwe naam gerespecteerd.

 Foto: Hans Pruijmboom en Marcel Schleicher

Aanmelden voor Brabants Netwerkdiner maandag 8 februari

delen

Louwman Mercedes-Benz Tilburg

Kraaivenstraat 12
5048 AB Tilburg
013-5959100

www.ruttchen.nl Lees meer >
Ook interessant