sluiten

“Van aandacht worden onze kozijnen en deuren niet duurder, wel beter.”

Fotografie: Geeke van Dijck

Schrijver: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

Verduurzaming van huizen en bedrijfspanden gaat vaak hand in hand met nieuwe kozijnen of deuren. Met een weloverwogen keuze is je pand tot in lengte van jaren verzekerd van kwaliteit en uitstraling. Ook op het gebied van duurzaamheid ben je volgens de specialist onderaan de streep het best af met hout. We vragen het Roy van Aalst, oprichter en eigenaar van FEMA Kozijnen | Deuren B.V.

Relatief nieuwe speler

“FEMA is een relatief nieuwe producent. Onze familieonderneming bestaat echter al sinds 1979, toen mijn vader zijn allround schildersbedrijf oprichtte. Zo’n zes jaar geleden hebben we daar onze stukadoors-tak aan toegevoegd. Het produceren van kozijnen en deuren was daarna een logische keuze, want zo kunnen we onze opdrachtgevers bij nieuwbouw en renovatie van a tot z ontzorgen. Dus niet alleen de productie, maar ook de afwerking: professioneel aflakken en stuken. Van aandacht worden onze kozijnen en deuren niet duurder, wel beter.”

Nieuwbouw en renovatie

“Voor FEMA staat kwaliteit en perfect maatwerk voorop. Goede kozijnen en deuren zijn cruciaal bij nieuwbouw en renovatie. Daarom hebben we bij de start in 2021 gekozen voor een compleet nieuwe machinale productielijn waarmee we alle projecten aankunnen. Bij de verduurzaming van bestaande gebouwen behouden we de uitstraling van de originele kozijnen. Ouderwetse schuiframen worden goed geïsoleerde draai-/kiepramen met KOMO-kwaliteitskeur, een optimaal beschermende laklaag en hang- en sluitwerk met SKG-politiekeurmerk. Goede houten kozijnen behouden tientallen jaren hun kwaliteit en uitstraling en hebben weinig onderhoud nodig. Met een schilderbeurt om de 8 à 9 jaar ben je overal vanaf. Daarom zijn de kozijnen en deuren van FEMA de duurzamere keuze.”

Tags

delen

Ook interessant