sluiten

Het familiebedrijf overnemen: de spagaat tussen loyaliteit en groei

terug naar alle artikelen

image

Natuurlijk liggen de afspraken vast op juridisch, organisatorisch en financieel gebied. De verantwoordelijkheden zijn duidelijk. Maar dan zijn er van die gewoontes. Zo loopt de oude directeur iedere dag nog even binnen. Voor de gezelligheid of doet hij straks weer het licht uit?

Reuring

Wanneer gaat dat wringen? Het is een feit dat iedereen moet wennen aan de nieuwe rolverdeling, jij incluis. Van werknemer naar directeur. Jij bent de frisse wind die veranderingen teweeg brengt. Relaties, klanten, medewerkers en de familie nemen eerst een afwachtende houding aan. Terwijl jij wilt doorpakken, ambitieus als je bent. Dit kan zorgen voor reuring op de werkvloer. Van de ene kant is er die loyaliteit want iedereen weet hoeveel moeite het heeft gekost het bedrijf op te bouwen. Van de andere kant spelen de angsten voor verandering. In hoeverre voel je dan de hete adem van de familie terwijl je kiest voor groei op jouw manier.

Slagvaardig

Jouw handelen ligt onder het vergrootglas en tegelijkertijd wil je laten zien dat je slagvaardig bent. Wat te doen? De sleutel tot succes begint met vertrouwen uitstralen. Dat kan alleen als je weet wat er allemaal speelt. Je zult dus de communicatieve pijnpunten tussen de werkvloer en de organisatie moeten opsporen. Groeikompas helpt je daarmee op een manier die zorgt dat jij met een gerust hart groei realiseert die eer doet aan het familiebedrijf.

Tags

delen

Groeikompas

Paardeweide 3f
4824EH Breda
085-732 55 33

groeikompas.nl/ Lees meer >
Ook interessant