sluiten

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is wellicht zo gek nog niet.

terug naar alle artikelen

image

Arbeidsongeschiktheid kun je laten vaststellen in 3 varianten:

1. Een beroeps arbeidsongeschiktheid houdt rekening met het vak dat je uitoefent. Bij het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid wordt gekeken of jij het op de polis vermelde beroep nog (deels) kan uitoefenen. Je kunt niet worden verplicht om (rest)capaciteiten te benutten voor een andere functie of beroep.

2. Bij passende arbeidsongeschiktheid wordt bij het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid gekeken of jij arbeid kunt verrichten of een beroep kunt uitoefenen die aansluit bij jouw arbeidsverleden, capaciteiten, opleiding, salaris en beperkingen. Het kan dus zijn dat je een ander beroep moet gaan uitoefenen dan je deed voor je arbeidsongeschikt werd.

3. Kies je voor gangbare arbeidsongeschiktheid dan wordt bij het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid gekeken of jij nog (deels) werkzaamheden kan verrichten die gelden als algemeen geaccepteerde arbeid, ongeacht je beroep of werkervaring.

Het is lastig om te bepalen wat voor jou de best passende arbeidsongeschiktheidsverzekering is. Je kunt hierover advies inwinnen bij een onafhankelijk financieel adviseur. Deze zoekt precies voor je uit welke opties voor jou van belang zijn en waarom. En weet je exact wat je wilt, dan is het verstandig om de voorwaarden en premies van de verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Ook dit kan een adviseur objectief en goed voor jou beoordelen.

Peter Dirks / directeur-eigenaar / Midden Brabant Advies

Tags

delen

Midden Brabant Advies

Baerdijk 20
5061GG Oisterwijk
013-5212001

www.middenbrabantadvies.nl/ Lees meer >
Ook interessant