sluiten

Handige software, geen overbodige luxe.

terug naar alle artikelen

image

Als adviesorganisatie ondersteunt Van Oers ondernemers bij het slim organiseren van de bedrijfsvoering. Van oudsher is dat natuurlijk de financiële administratie. Gelukkig is het al lang niet meer zo dat dit veel papieren rompslomp met zich meebrengt. Door het volledig automatiseren van de factuur- en rapportagestromen, zorgen we ervoor dat de ondernemer altijd over actueel inzicht beschikt in de cijfers. Ook maken we gebruik van handige software om kengetallen en scenario’s in beeld te brengen. Zeker in de dynamiek van vandaag, is dit geen overbodige luxe. Slim ondernemen vraagt snel schakelen, en dan is het belangrijk dat de juiste stuurinformatie vlot beschikbaar is.

Door innovatie ontstaan ook veel mogelijkheden die veel verder gaan dan alleen de financiële cijfers. Door de inzet van Business Intelligence (BI) kunnen we verschillende databronnen met elkaar combineren. Denk daarbij aan operationele data als voorraadmutaties of informatie uit urenregistraties. Voor bepaalde sectoren kan ook data over bijvoorbeeld de weersomstandigheden relevant zijn. De centrale vraag is steeds: wat zijn factoren die van invloed zijn op de winst en hoe brengen we die op een slimme manier in beeld? De start ligt daarbij op het met elkaar bepalen van de informatiebehoefte. Daarna is de vraag hoe we de benodigde data kunnen ontsluiten en hoe deze op eenvoudige wijze kunnen presenteren in inzichtelijke dashboards.

Naast deze innovatie is Van Oers ook volop mee bezig met robotisering, ook wel RPA. Daarbij gaat het feitelijk over het automatiseren van routinematige, gestandaardiseerde handelingen. Door handmatige taken weg te nemen en door robots te laten uitvoeren, ontstaat ruimte om deze tijd anders te benutten. Ook dat is een kwestie van slim ondernemen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jeroen Mathijssen, Directeur Innovatie bij Van Oers Accountancy & Advies.

Tags

delen

Van Oers

Europark 5
4904 SX Oosterhout
0162-497060

www.vanoers.nl/ Lees meer >
Ook interessant