sluiten

Flexibel in bijzonder vervoer

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Suzanne Verhagen

terug naar alle artikelen

image

De transportsector staat nooit stil. En Van Helderen Sneltransport dus ook niet. Het bedrijf dat Harald van Helderen in 2008 begon groeit als kool. In die 14 jaar is er veel gebeurd. Vijf jaar geleden fuseerde Van Helderen Sneltransport met Sistrans, niet lang daarna verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie die nu alweer aan de krappe kant is. Het wagenpark groeit namelijk evenredig mee.

Binnen een halfuur

Die groei heeft Van Helderen te danken aan de diensten en service die hij levert. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Snelheid is er daar één van. En dat betekent niet dat de chauffeurs alle snelheidslimieten breken. “We houden het wel veilig, natuurlijk”, zegt Harald van Helderen. “Die snelheid behalen we door dedicated te rijden. Dat betekent dat we speciaal voor een klant direct van A naar B rijden, zonder tussenstops. En als een klant belt, zijn we binnen een halfuur op weg. Dat is onze belofte.”

ADR en geconditioneerd

Een ander specialisme is ADR, vervoer van gevaarlijke stoffen. “Dat is een aparte tak van sport in de transportwereld”, legt Van Helderen uit. “Chauffeurs worden er speciaal voor opgeleid en de wagens zijn er speciaal op uitgerust. Dankzij deze service zijn we onder andere de huiskoerier van een grote geur- en smaakstoffenproducent in Tilburg. ”En dan is er nog het geconditioneerde vervoer, voor stoffen die op een bepaalde temperatuur moeten blijven tijdens het transport. “Denk aan lucht-, grond- en watermonsters die wij voor een laboratorium vervoeren. Soms betekent dat koelen, maar het kan ook verwarmen zijn. Er zijn bijvoorbeeld stoffen die niet onder de 15 graden mogen komen. Afhankelijk van de buitentemperatuur bekijken wij welk voertuig nodig is voor het vervoer.”

“De Carver is 100 procent elektrisch. Voor het stadsvervoer is dit de ideale oplossing.”

Vervoermiddel van de toekomst

De nieuwste uitbreiding is autotransport. “We zijn vervoerder van de Carver, een elektrische 1- of 2-zitter voor het stadsverkeer. Onze chauffeur levert de Carvers af bij de eindgebruikers en legt ter plekke uit hoe hun nieuwe auto werkt. Daar hebben we een speciale transportbus voor, een auto-ambulance.” Van Helderen is zo enthousiast over dit nieuwe type vervoermiddel dat hij er zelf ook twee aangeschaft heeft. “Elektrisch vervoer heeft de toekomst. Dat is een ontwikkeling waar wij ook in mee gaan. Voor het stadsvervoer is dit de ideale oplossing.”

Van 20 gram tot 30 ton

Het wagenpark omvat daarnaast nog 28 andere voertuigen: bestelauto’s, bestelbussen en vrachtwagens. Dat stelt Van Helderen Sneltransport in staat om alles te vervoeren, van een envelopje tot scheepmotoren. Die flexibiliteit komt ook terug in de planning. “Wij doen niet anders dan snel schakelen. We sturen bijvoorbeeld een chauffeur naar een locatie in Nederland en bellen hem een uur later dat hij door kan naar België. Dat is wat het werk zo leuk maakt”, zegt Van Helderen, die zelf ooit begon als vrachtwagenchauffeur en nog steeds warmloopt voor het vak. Hij mag nog graag zelf in de auto stappen, als er ruimte voor is.

Met wc-papier naar Oslo

Interessante klussen en bestemmingen genoeg. Zoals de bus met aanhanger vol toiletpapier die naar het vliegveld van Oslo reed. Dankzij Van Helderen Sneltransport bleven de toiletten van de Noorse luchthaven netjes voorzien en houdt de Nederlandse leverancier zijn klant tevreden. Probleem opgelost.

Tags

delen

Ook interessant