sluiten

Een accountant die duurzaamheid adviseert?

Schrijver: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Een accountant die duurzaamheid adviseert? “Ook dat aspect maakt deel uit van de brede, adviserende rol die wij hebben.” Herman Rademaker van het gelijknamige kantoor in Den Bosch ziet de waardering en kwaliteit van zijn advies- en accountancy-aanpak terug in de tevredenheid van de klanten en daarmee de groei van het kantoor.

Door de interne verhuizing in het pand aan Kasteleinkampweg 11C heeft Rademaker Advies & Accountancy aan armslag gewonnen. Die groei was nodig om nieuwe klanten en collega’s volwaardig een plek te kunnen bieden. “Weloverwogen groei”, schetst Rademaker de ontwikkeling van zijn kantoor. Ervaring is daarbij doorslaggevend. Hij had 35 jaar een adviesrol bij een vooraanstaand, landelijk opererend, accountancykantoor. Nu zet hij met zijn eigen bureau die kennis en ervaring in voor de meest uiteenlopende branches en familiebedrijven.

'Zie ons als het financiële, economisch en administratief geweten’

“Van productie- en dienstverlenende bedrijven tot de vastgoedbranche en horeca.” Rademaker legt de nadruk op zijn team. “Daar ligt de kracht van het kantoor. Alleen kan ik niks.” Hij proeft dat klanten vaak worstelen met het aspect duurzaam. “Hoe kleuren we het in? Hoe financieren we het? Hoe krijgen we het op een juiste manier op de agenda?” Vragen die Rademaker en zijn collega’s graag samen met hun klant ter hand nemen en proberen in te vullen. Een onderdeel dat hij ook graag belicht ziet, is het adviseren van franchise ondernemers en het gevraagd en ongevraagd adviseren van familiebedrijven. “Ik bemoei me vaak met ‘alles’. Zie het als een generieke adviesrol. Vaak is juist laatstgenoemde tak heel complex.” Hij onderschrijft het belang van een goed netwerk. Dat kan zijn expertise die wordt ingehuurd maar ook de aanwezigheid in Midden-Brabant. Het mag duidelijk zijn dat de lange carrière van Rademaker zich vertaalt in het geven van de juiste richting. “Zie ons als het financiële, economisch en administratief geweten van de klant. Want die zaken zijn bij  Rademaker Advies & Accountancy in vertrouwde en deskundige handen.”         

Fotografie: Jasper Loeffen Photography

Tags

delen

Rademaker Advies & Accountancy

Hambakenwetering 8D
5231 DC 's-Hertogenbosch

www.rademakerwerkt.nl Lees meer >
Ook interessant