sluiten

Dineren in de roemruchte Hilvaria Studio’s

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Laurens Janus

terug naar alle artikelen

image

Bonheur Horeca Groep heeft in Tilburg en omstreken een naam hoog te houden. Een naam die staat voor bijzonder en gastvrij op hoog niveau. Voor ontmoeten, vieren en zakendoen. Op locaties zoals het Koning Willem II Stadion, Villa de Vier Jaargetijden, Grotto, Entrada, Faculty Club, Esplanade en het vlaggenschip Auberge du Bonheur. Begin dit jaar is daar een spraakmakende smaakmaker bijgekomen: Hilvaria Studio’s.

De roerige jaren ’60 en ‘70

De Hilvaria Studio’s waren oorspronkelijk bedoeld voor het maken van reclamefilms. Een gat in de markt, dat had de initiatiefnemer goed gezien, maar hij was er wel wat vroeg mee. Intussen won de locatie aan populariteit bij allerlei filmmakers, vooral bij regisseurs van erotische films. In de jaren ’70 maakten de films plaats voor muziek en werden de studio’s omgedoopt tot Relight Studio’s. Cat Stevens nam er zijn Morning Has Broken op. Grote namen zoals Phil Collins, Black Sabbath en Herman Brood volgden in zijn voetsporen. De Bechstein-vleugel en de jukebox zijn relikwieën uit die tijd.

De kans om binnen te kijken

In 2000 kocht huidig eigenaar Hans Höhner het pand op en renoveerde het grondig. Zijn levenswerk stelt hij open voor zowel zakelijke als particuliere bijeenkomsten, sinds begin dit jaar met Bonheur Horeca Groep als hospitality-partner. De Hilvaria Studio’s zijn alleen open voor besloten bijeenkomsten.

Foto: Bart van Deurzen en Mitch van Helvert

 

Tags

delen

Bonheur Horeca Groep

Bredaseweg 441
5036NA Tilburg
013-5499600

www.bonheurhorecagroep.nl Lees meer >
Ook interessant