sluiten

De beste stages mét uitzicht op een baan

terug naar alle artikelen

image

De School voor Commerciële Dienstverlening van ROC Tilburg start met workshops voor praktijkopleiders. Dit doet zij samen met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Het doel van deze workshops is praktijkopleiders bij stagebedrijven de juiste bagage te geven om studenten te begeleiden en te beoordelen.

Vanaf mei 2017 biedt het ROC Tilburg deze workshops kosteloos aan voor de praktijkopleiders. Op de School voor Commerciële Dienstverlening wordt voortdurend gekeken hoe de kwaliteit van de stages kan worden verbeterd. Door de opleiding te laten aansluiten bij de vraag van bedrijven bijvoorbeeld, door goede opdrachten te formuleren die studenten tijdens de stage kunnen uitvoeren en door de begeleiders te ondersteunen. Natuurlijk betrekken we stagebedrijven ook bij het beoordelen van de stages. Tijdens de workshops leren de praktijkopleiders onder andere studenten motiveren en aanspreken op gedrag en objectief beoordelen. De workshops worden inhoudelijk verzorgd door de SBB en vinden plaats op de Kasteeldreef.

Bedrijfsbezoeken en gastlessen
De studenten op de School voor Commerciële Dienstverlening maken, vooral in het eerste leerjaar, kennis met het beroep door bij bedrijven op bezoek te gaan. Afgelopen jaar waren klassen te gast bij Vakantiepark Beekse Bergen, de Technische Unie, Ad van Geloven en het distributiecentrum van Albert Heijn. Daarnaast haalt de school het bedrijfsleven de school in middels gastlessen. Studenten krijgen hierdoor een idee van mogelijke stageplekken en soms wordt een match direct gemaakt. Zo geeft ROC Tilburg studenten de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan.

Onze studenten willen het vak graag leren!
Wij zijn altijd op zoek naar goede leerbedrijven die onze studenten kunnen opleiden tot volwaardige beroepskrachten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze BPV-coördinatoren.

Junior Accountmanager, Commercieel Medewerker en Medewerker Marketing & Communicatie 
Ernest Sparla, T 06 383 656 08, E esparla@roctilburg.nl

Detailhandel en Manager Retail
Eric Swinkels,  T 06 386 856 07, E eswinkels@roctilburg.nl

Combi-traject Medewerker Facilitaire Dienstverlening | Verkoper
Izabela van Delden,  T 06 386 856 06, E ielsten@roctilburg.nl

Luchtvaartdienstverlener en Frontoffice Medewerker
Agnès Ketelaars, E aketelaars@roctilburg.nl

delen

ROC Tilburg

Kasteeldreef 122
5004 BH Tilburg
013-5397010

www.roctilburg.nl Lees meer >
Ook interessant