44-FAMILIE IN BEDRIJF Medanco 2 paginas_edited

Precisie producten zijn onze toekomst

Foto: André Kramer, Medanco Veldhoven

Zijn dochters van 9 en 10 vinden alle spulletjes die Medanco maakt wel interessant, dus ze komen er zeker werken als ze later groot zijn, zeggen ze nu! “De opvolging in ons familiebedrijf is van later zorg”, lacht directeur en eigenaar André Kramer. “Het gaat om vandaag en de toekomst en het gaat goed met ons bedrijf. Onze klantenkring en omzet groeien.”

De naam doet het al vermoeden. AN staat voor André en CO voor vader Co Kramer. “MEDical is een belangrijke groei-industrie voor ons. Daar maken we interessante nieuwe producten voor in onze cleanroom.” Bij de rondleiding door de productiehal wordt snel duidelijk hoe divers en veelzijdig het aanbod in plastic-, siliconen- en rubberproducten is. Alle machines draaien op volle toeren en produceren maatproducten voor een grote variatie aan klanten van groot tot klein.

“Onze roots liggen bij het oude Philips dat de betreffende divisie in 2000 verkocht aan de firma Helvoet. Mijn vader werkte er als managing director toen hij in 2009 de kans kreeg om het bedrijf over te nemen. We hebben toen besloten om dit samen te doen en onze schouders eronder te zetten. Inmiddels bestaan we bijna 10 jaar zelfstandig en zijn we trots op wat we bereikt hebben. Mijn vader is inmiddels grotendeels met pensioen. Ik zie onze toekomst vooral in nieuwe ontwikkelingen van precisie producten voor de high tech, industriële en medische markt. Daar zijn we goed in.”

Medanco B.V. Rubber & Plastic Solutions
De Run 5213, 5504 DC Veldhoven
www.medanco.nl
andre.kramer@medanco.nl