sluiten

Yeshugo Delivery start met taxibedrijf Taxibrainport een nieuwe innovatieve pakketdienst in Eindhoven

terug naar alle artikelen

image

Vandaag verzonden, vandaag in huis! Dat is het unieke concept dat Eric de Laat, zelf woonachtig in Nuenen, bedacht met zijn softwarebedrijf YesHugo. De eerste weken na de uitbraak van COVID-19 werden er 50% tot 60% meer online aankopen gedaan. Een nadelig gevolg is dat consumenten deze aankopen niet direct, maar vaak pas na 1, 2 of zelfs 5 werkdagen in huis hebben. YesHugo Delivery garandeert dat pakketjes al binnen 2 uur op de plaats van bestemming zijn. Vrijdag 9 oktober start in Eindhoven de eerste pilot in samenwerking met het taxibedrijf Van Gerwen Groep BV uit Eindhoven.

Nieuwe kansen voor de taxibranche
Ook de taxibranche wordt zwaar getroffen door de Corona-crisis. Minder ritten betekent simpelweg minder inkomsten. Bij YesHugo, waar ze al ruim 10 jaar software ontwikkelen voor de taxi- en mobiliteitswereld, legde men de connectie tussen enerzijds het groeiend aantal online aankopen en de stilstaande taxi’s. Zo werd het concept van YesHugo Delivery bedacht, de snelle en duurzame manier voor het verzenden en ontvangen van pakketten.

Lokale pakketdienst in Eindhoven en omstreken
Onder het mom van ‘samenwerken maakt je sterk’ ging Marco van Gerwen, directeur van het gelijknamige taxibedrijf en Taxibrainport, de samenwerking aan met Yeshugo Delivery om als eerste deze nieuwe pakketdienst in de gemeente Eindhoven te lanceren. De pakketdienst in en rondom Eindhoven is voor iedereen beschikbaar. Of je nu een bedrijf bent dat graag klanten een super service wilt bieden of wanneer je op de valreep nog een verjaardagscadeau wilt laten bezorgen bij oma, alles is mogelijk!

“Laat je pakketjes meeliften als passagier!”

Duurzaam transport door minder onnodige kilometers
Doordat er regionale chauffeurs ingezet worden, gaan pakketjes op een zo duurzaam mogelijke manier van A naar B. Pakketten worden bij de verzender opgehaald en vervolgens nagenoeg direct bij de ontvanger afgeleverd, vaak inpassend bij bestaande taxiritten. Op deze duurzame manier van ondernemen hoeven de pakketjes niet meer langs een distributiecentrum. Zo wordt er brandstof, heel veel kilometers en tijd bespaard. Op basis van de aangemelde pakketten, worden er geoptimaliseerde routes berekend waarbij koeriers van deur tot deur gaan om pakketjes op te halen én weg te brengen.

Landelijke uitrol
Na de pilot in Eindhoven zal YesHugo Delivery deze pakketdienst landelijk verder uitrollen. “We werken op dit moment hard om deze duurzame manier van pakketbezorging landelijk uit te rollen. De pilot in Eindhoven helpt daarbij”, besluit De Laat.

Ontwikkelaar YesHugo
YesHugo is een softwarebedrijf dat al ruim 10 jaar software ontwikkelt voor de taxi- en mobiliteitswereld. Hiermee zijn ze onder andere in de Nederlandse taximarkt de marktleider op het gebied van Rijgedrag Analyse en rittenregistratie. Deze unieke propositie stelt YesHugo Delivery in staat om pakketjes mee te laten liften als passagier.

Kijk op www.yeshugodelivery.com voor meer informatie.