sluiten

XPO Logistics en TTI openen nieuw Europees Distributiecentrum in Eindhoven

terug naar alle artikelen

image

EINDHOVEN, Nederland – 15 februari 2021 – XPO Logistics, leider op het gebied van transport en logistieke oplossingen, opent vandaag het nieuwe Europese distributiecentrum voor Techtronic Industries (TTI). XPO verzorgt hiermee de Europese distributie van TTI’s consumentenproducten, waaronder elektrisch gereedschap, tuingereedschap en accessoires van merken zoals Ryobi en AEG Power Tools. Het duurzame distributiecentrum van zo’n 35.000 vierkante meter is gevestigd naast de XPO-campus in Eindhoven en zal zorgen voor een honderdtal nieuwe banen in de regio.

XPO zal TTI ondersteunen bij het bedienen van de Europese markt via in- en outbound dienstverlening, opslag, kitting en aanvullende dienstverlening. De bestaande XPO-campus is daarvoor een perfecte locatie vanwege zijn gunstige ligging en de toegang tot een sterk Europees transportnetwerk. De samenwerking is daarnaast een uitbreiding van het industriële segment dat XPO bedient en is daarmee in lijn met XPO’s groeistrategie.

Mauro Ungheretti, managing director XPO Logistics België, Nederland en Duitsland: “De industriële sector maakt mede door COVID-19 een snelle transitie door. Bouwmarkten bieden hun producten bijvoorbeeld steeds vaker online aan. Wij zijn daarom trots dat Techtronic Industries ons als partner heeft gekozen om aan deze vraag te voldoen en de logistieke processen te optimaliseren vanuit dit duurzame distributiecentrum.”

Paolo Balloni, Vice President Supply Chain Management EMEA bij Techtronic Industries: “We hebben de afgelopen jaren enorme groei gezien in het consumentensegment en we blijven uitbreiden in de Europese markt. Het is daarom een logische stap om een speciaal distributiecentrum te hebben voor deze bedrijfstak om de afzetmarkt de aandacht te geven die het verdiend. We hebben daarvoor een goede partner gevonden in XPO. Met hun campus in Eindhoven hebben ze direct toegang tot een groot netwerk in Europa waardoor wij onze groeiende markt optimaal kunnen voorzien.”

Het nieuwe gebouw naast de XPO-campus is volledig volgens de hoogste duurzaamheidsnormen gebouwd. Hierbij streven XPO en TTI naar een 'zeer goede' Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) duurzaamheidsbeoordeling. Daarnaast streven de bedrijven ernaar de komende jaren CO2-neutraliteit te realiseren binnen het distributiecentrum. 

Over XPO Logistics en XPO Logistics Europa 
XPO Logistics, Inc. (NYSE: XPO) levert baanbrekende supply chain-oplossingen aan de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Het bedrijf is de op één na grootste aanbieder van contractlogistiek en de op één na grootste vrachtmakelaar ter wereld, en een top drie aanbieder van less-than-truckload in Noord-Amerika. XPO maakt gebruik van een sterk geïntegreerd netwerk van 1.629 locaties en meer dan 100.000 werknemers in 30 landen. Hiermee helpt XPO meer dan 50.000 klanten hun supply chains zo efficiënt mogelijk te beheren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Greenwich, Connecticut, VS, en het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Lyon, Frankrijk. XPO voert de meeste Europese activiteiten uit via zijn dochteronderneming, XPO Logistics Europe, die handelt onder het aandelencode XPO op Euronext Parijs - Isin FR0000052870.

Bezoek europe.xpo.com voor meer informatie, en blijf in contact met XPO op Facebook, Twitter, LinkedInInstagram en YouTube.