sluiten

Vergroot je veerkracht in tijden van stress

terug naar alle artikelen

image

Corona en bijbehorende maatregelen hebben de afgelopen maanden een groot beroep gedaan op ieders veerkracht en flexibiliteit. Ondernemen heeft voor velen lange tijd niet zoveel uitdagingen gekend als afgelopen maanden. Hopelijk kan ook jij na een ontspannen vakantie weer fris aan de slag. Helaas geldt dat niet voor iedereen. De praktijk wijst uit dat er mensen zijn die zich moe en lusteloos voelen en moeite hebben zich te activeren en concentreren. Velen snakken stiekem naar het ‘oude normaal’ terwijl het ‘nieuwe normaal’ tot onze dagelijkse werkelijkheid behoort.

Bewust of onbewust is ons stress-systeem geactiveerd. Met stress is niets mis. We hebben het nodig om in actie te komen en resultaten te boeken. Echter wanneer stress te lang voortduurt sloopt het ons lichaam, fysiek en mentaal. Ook hier geldt: Voorkomen is beter dan genezen.

Hoe zorg je als ondernemer dat je samen met je werknemers vitaal blijft in deze nieuwe werkelijkheid? Regelmatig pauzeren en ontspannen, voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding zijn de basis-ingrediënten. Maar wat als je merkt dat je steeds meer piekert, je slechter in- of doorslaapt, gespannen spieren hebt, prikkelbaar bent, sneller emotioneel bent of je je steeds minder goed kan concentreren? En wat als je ziet dat je collega steeds harder werkt maar eigenlijk steeds minder productief blijkt te zijn? Je doet er goed aan deze signalen serieus te nemen en je zorgen te delen. Hoe eerder je ingrijpt, hoe groter en sneller de kans op verbetering.

Toch blijkt het vaak lastig om de eigen stresscirkel te doorbreken. Bepaalde persoonlijkheidskenmerken en ingesleten patronen kunnen onbewust zorgen voor langdurige stress. Ook toegeven aan jezelf en de ander dat het even niet zo goed gaat is lastig. De meeste mensen stoppen hun kop in het zand en gaan stug door. 

Hoe kun je je wapenen tegen deze uitputting?
Dinsdag 29 september a.s. vindt in de middag voor ondernemers, leidinggevenden en hr-medewerkers de masterclass ‘Vergroot je veerkracht in tijden van stress’ plaats. In deze 3 uur durende masterclass laat ik je zien hoe het proces van langdurige stress eruit ziet en hoe dit leidt tot een neurohormonale ontregeling. Aan de hand van de wetenschappelijk onderbouwde en effectief bewezen CSR®-methode neem ik je mee in de goede en slechte kanten van stress. In de masterclass ga ik in op de symptomen (fysiek, mentaal, cognitief & gedrag). Op deze manier leer je de signalen herkennen bij jezelf en bij mensen in je omgeving. In de sessie komen o.a. leefstijl, werkstijl, stressgevoeligheid en voeding aan bod. Je krijgt inzicht in persoonlijke kenmerken en/of gewoonten die stressverhogend zijn, zonder dat je het wellicht zelf beseft.

Langdurige stress is niet op te lossen met een pil maar wel met een bewuste levens- en werkstijl. Ik laat je zien wat de do’s en don’ts zijn en laat je ervaren wat een eenvoudige oefening voor helende werking heeft op lichaam en geest.

Wanneer en waar

  • 29 september van 14.00u tot 17.00u
  • Brainport Human Campus; Schootensedreef 15 Helmond
  • Kosten: € 99,- ex btw

In verband met de richtlijnen van het RIVM is het aantal deelnemers beperkt tot 10.

Wil je liever een masterclass incompany? Of liever een stressmeting met persoonlijke coaching? Ook dat is mogelijk!

Mocht je interesse zijn gewekt, bel of mail me dan. Ik draag graag bij aan de verbetering van het welzijn en de effectiviteit van jou en je collega's!

Lucie Croonen-Bekx
Bizz & Bloom Advies en Begeleiding | Stoefshoeve 3 5708 VW HELMOND | 06-51841242 | lucie@bizzandbloom.nlwww.bizzandbloom.nl

Meer over mij
Ik werk als gecertificeerd coach, trainer en sparringpartner voor ondernemers en ondernemende mensen. Mijn specialismen zijn persoonlijke ontwikkeling, stress & burn-out en communicatie & samenwerking. Ik ben partner van CSR Centrum | stress en burn-out coaching.  

Mijn overtuiging is dat mensen het belangrijkste kapitaal vormen binnen een organisatie en daarmee de succesfactor zijn. Er kunnen echter omstandigheden zijn waardoor iemand niet meer optimaal kan functioneren en daardoor niet in staat is de beste versie van zichzelf te zijn en te laten zien. Dit kan uiteindelijk leiden tot verzuim. Ook kunnen mensen, teams en organisaties toe zijn aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling.

Door mensen meer inzicht te geven en ze meer bewust te laten worden van hun eigen gedrag, voorkeuren, belemmeringen, valkuilen en talenten, zullen ze beter in staat zijn hun waarde toe te voegen vanuit hun eigen authenticiteit. 

content-image content-image content-image