Word lid

sluiten

Van Mossel investeert in innovatief Velgenherstel

terug naar alle artikelen

image

Van Mossel Autoschade introduceert innovatief velgenherstel van het allerhoogste niveau. Door gebruik te maken van Original Equipment Manufacturer (OEM) wordt de kwaliteit van de oorspronkelijke (merk)fabrikant gegarandeerd. Veilig en voordelig.

Een auto met beschadigde velgen kan twijfel oproepen bij de consument en verkoopt daardoor vaak minder goed. Een niet-gerepareerde velgschade kan bovendien de bestaande schade verergeren of extra schade aanrichten. Naast klein schadeherstel, ruitreparatie en het herstel van autobekleding investeert Van Mossel Autoschade Groep in een nieuw bedrijfsonderdeel: ‘Van Mossel Velgenherstel’. Speciaal voor deze nieuwe tak van sport is er een hypermoderne Schadeherstel-vestiging geopend in Hapert. Op deze vestiging werken de specialisten met de meest innovatieve machines en hoogwaardige materialen.

“We kregen steeds meer vragen om beschadigde velgen te herstellen, bijvoorbeeld nadat mensen met hun auto langs een stoeprand zijn geschaafd. Maar er werd ook steeds vaker gevraagd of wij lichtmetalen velgen kunnen omkleuren tot een bijpassende kleur bij de auto. Voor veel mensen is het uiterlijk van de velgen namelijk uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de auto”, vertelt Kees Struijk, commercieel directeur Van Mossel Autoschade.

Het aanbod was dusdanig omvangrijk dat werd besloten om een aparte vestiging op te zetten, die helemaal gespecialiseerd is in dit herstelwerk, zowel voor onze eigen dealer- en schadeherstelbedrijven, re-marketing en leasing, als andere opdrachtgevers.

Snel en kwalitatief herstel
Binnen een aantal maanden is de schadeherstelvestiging van Van Mossel in Hapert volledig omgebouwd tot een velgenherstelbedrijf. Dankzij de nieuwste technologieën en expertise van medewerkers worden hier per dag tientallen velgen hersteld, terwijl de capaciteit nog kan worden opgeschaald tot zo’n 150 velgen per dag, die volgens de officiële fabrieksrichtlijnen worden gerepareerd. “Hiermee garanderen we de hoogwaardige kwaliteit van de (merk)fabrikant”, vertelt Struijk.

Om alles zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen wordt uitsluitend gewerkt met een online afsprakenplanner. De order wordt direct ingepland en de velg(en) wordt bij de klant opgehaald. Voor het vervoer is speciaal verpakkingsmateriaal ontwikkeld waar de velg in verpakt kan worden, zodat er geen extra schade ontstaat.

Bij binnenkomst op het gespecialiseerde velgenherstelcentrum wordt de velg eerst gefotografeerd, geïnspecteerd en voorzien van een unieke code. Vervolgens is het proces van het herstel van de velg te volgen.

Na herstel wordt de velg volledig gecontroleerd. Wanneer de kwaliteit voldoet aan de strenge eisen wordt de velg verpakt en retour gestuurd. De doorlooptijd is met 4 dagen vanuit elke locatie in Nederland zeer kort te noemen.

Focus
“Herstel van velgen is echt een vak apart dat losstaat van carrosserie- of ruitherstel”, vertelt Struijk. “Binnen onze 25 bestaande herstelvestigingen werkt het alleen maar verstorend als we er een aparte hersteldiscipline aan toevoegen. Focus en specialisatie biedt naar ons idee de sleutel tot succes voor dit specifieke herstel”

De reparatie van beschadigde velgen is zoveel mogelijk geautomatiseerd en verloopt volgens OEM-richtlijnen. Na inspectie wordt de lak van de velg verwijderd en vervolgens wordt deze gestraald om vuil en corrosie te verwijderen. Daarbij worden ook direct lichte schades hersteld. Vervolgens wordt een epoxyprimer aangebracht en is de velg klaar voor een nieuwe laklaag die via een poedercoating wordt aangebracht. Met CNC-apparatuur wordt een dun laagje metaal van de velg gehaald en komt er een glanzende acrylaat poederlak overheen voor de glans. Als de eindcontrole akkoord is, gaat de velg weer retour.