sluiten

Twee vertaalexperts lanceren hét financieel vertaalbureau Fiducia

terug naar alle artikelen

image

Het jaar 2021 wordt door vertaalexperts Astrid Konings en Dave van den Akker goed ingeluid. Op 7 januari lanceren zij – weliswaar digitaal - hét financieel vertaalbureau Fiducia. De oprichters, beiden met een flinke staat van dienst in de vertaalsector, zagen de behoefte in de markt. Dave van den Akker licht toe: “Fiducia is het antwoord op de sterke vraag naar kwaliteit en specialisten op het gebied van financieel vertalen.” Met hun vertaalbureau Fiducia richten Astrid en Dave zich volledig op de financiële sector.

Specialisatie
Financiële vertalingen vereisen specialisatie. De oprichters brengen ieder hun eigen kennis en ervaring mee. Astrid is jarenlang werkzaam als vertaler en ondernemer in de financiële sector. Zij startte haar carrière bij PwC en gaf daar leiding aan de interne vertaalafdeling. Ze zette daarna een eigen financieel vertaalbureau (BB&TW, was gevestigd in Den Bosch) op en werkte als directeur bij het grootste vertaalbureau van Nederland. Dave werkte onder andere als business development manager bij een groot tolk- en vertaalbureau, gaf leiding aan de vertaalafdeling en koos daarna voor het ondernemerschap. Met zijn vertaalbureau LinQuake (gevestigd in Udenhout) richt Dave zich op technologische innovaties in de vertaalsector. Bij vertaalbureau Fiducia komen kennis van het vakgebied, taalvaardigheid en state-of-the-art technologie samen.

Vertrouwen en kwaliteit
Het kersverse bedrijf is gestoeld op vertrouwen en kwaliteit. Astrid Konings: “Door mijn uitgebreide ervaring in deze sector, weet ik hoe belangrijk het is om vertrouwelijkheid en kwaliteit te kunnen garanderen. Niet voor niets kozen we als bedrijfsnaam voor Fiducia. Wij bieden dit vertrouwen.”

Digitale lancering
Omdat de lancering op 7 januari niet fysiek plaats kan vinden, hebben Astrid en Dave voor een originele digitale variant op LinkedIn gekozen. Voor meer informatie over dit nieuwe vertaalbureau wordt verwezen naar de website www.vertaalbureau-fiducia.nl.