sluiten

Stichting 1184 haalt €50.000 op met Bosch’ Kookboek

terug naar alle artikelen

image

Het initiatief van Stichting 1184 om een Bosch’ Kookboek te maken, heeft een bedrag van € 50.000 opgeleverd. Deze winst wordt verdeeld onder Stichting Quiet Den Bosch en de deelnemende Bossche horeca. Stichting Quiet Den Bosch koopt van het bedrag vouchers bij diverse horeca in ’sHertogenbosch, waarmee gezinnen die onder de armoedegrens leven ook eens lekker uit eten te kunnen.

Enkele maanden geleden, in augustus, verscheen het unieke Bosch’ Kookboek. 51 verschillende Bossche horecazaken hebben het recept van hun unieke of bijzondere gerecht ingestuurd. Nathalie Salameh van Mangerie ’t Vervolg zegt er het volgende over: “Toen we hoorden over het initiatief wilden we meteen graag meedoen. Dit zijn van die unieke boeken waar je in wil staan, dachten we meteen. Achteraf hebben we ook gelijk gekregen, omdat het boek in de zaak bij ons ter inzage staat krijgen we bijna dagelijks de vraag waar ze te koop zijn. We hebben nog getracht ze bij te bestellen maar helaas gaat dat niet meer, want het is al uitverkocht.”

Opbrengst voor Stichting Quiet Den Bosch en Bossche horeca
Leden van Stichting 1184 zetten zich in voor de Bossche samenleving. Vanwege alle beperkingen die het corona-virus met zich meebracht, ontstond het idee om een kookboek uit te brengen voor en samen met Bossche horeca-ondernemers. De actie ‘Twee vliegen in één klap’ van Quiet Den Bosch werd daarbij omarmd. Zo werd bepaald dat de winst van de verkoop van het kookboek werd verdeeld onder de deelnemende horeca en Quiet Den Bosch. De leden van Stichting 1184 hebben hun eigen tijd, kennis en kunde ingezet om het kookboek te maken. “Net als vrijwel iedereen moesten ook wij aanpassingen doen in ons jaarprogramma door alle corona-beperkingen,” aldus Marieke Knook, voorzitter van Stichting 1184. “Daarom ben ik supertrots op de creativiteit en vrijwillige inzet van onze leden die met dit mooie unieke kookboek een prachtig bedrag bij elkaar hebben verzameld.”

Horeca geeft donatie door
Omdat het afgelopen half jaar toch nog best aardig is geweest voor de Bossche horeca, gaf een tiental horecazaken aan van hun donatie af te zien en dit bedrag ook aan Stichting Quiet Den Bosch te schenken. “Wij hebben intern besloten onze donatie aan Stichting Quiet te geven. Ondanks de zeer zware tijden voor ons willen we het toch terug laten vloeien binnen de Bossche gemeenschap. Wij draaien gestaag door en hebben veel geleerd van de afgelopen 1,5 jaar,” zeggen Yorick en Lauren Roels van M’EAT Den Bosch. Rob Sleutjes van Lokaal 1650: “We zitten nu weer in een semi lockdown, net nu we de boel weer aardig op de rit hadden. Toch vind ik het zo’n mooi initiatief van Stichting 1184 dat we ons bedrag doneren aan Stichting Quiet.”

Over Quiet Den Bosch en ‘Twee vliegen in één klap’
Quiet Den Bosch zet zich in voor mensen die leven in armoede. Quiet verbindt (lokale) sponsoren en members (huishoudens) met elkaar door extraatjes aan te bieden die men normaal gesproken niet kan betalen als men in armoede leeft. Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Een member verwoordde het mooi nadat ze een lunch voor twee personen kreeg aangeboden: “Dankzij Quiet kan ik niet alleen mezelf, maar ook anderen blij maken.’

‘Twee vliegen in één klap’, zo heet de actie van Quiet Den Bosch. Bedacht om de lokale ondernemer te steunen én de members van Quiet iets in het vooruitzicht te stellen. Het idee is eenvoudig en iedereen kan meedoen: koop een cadeau- of tegoedbon bij jouw favoriete lokale ondernemer(s) en stel deze beschikbaar aan Quiet Den Bosch.

Over Stichting 1184
Stichting 1184 zet zich in voor de Bossche samenleving op het gebied van maatschappelijke initiatieven. De stichting is een sociaal netwerk in ’s-Hertogenbosch dat gedreven, ondernemende personen met hart voor de stad verbindt. Leden van Stichting 1184 worden gestimuleerd hun kennis, energie en creativiteit te delen met onze stad en haar inwoners. Deze bron van unieke verbondenheid en kennisdeling leidt tot mooie projecten en ondersteuning van specifieke doelen op lange termijn. Goede doelen en initiatieven waarvoor een (financiële) bijdrage zeer welkom is kunnen zich bij Stichting 1184 kenbaar maken via goededoelen@1184.nl