sluiten

‘s-Hertogenbosch start met elektrische deelauto’s

terug naar alle artikelen

image

Een stad en haar omgeving ontdekken zonder torenhoge parkeerkosten of kosten voor het huren van een auto? In plaats van twee auto’s per gezin nog maar 1 auto voor de deur maar toch over 24/7 mobiliteit kunnen beschikken? Voor bewoners van en bezoekers aan ‘s-Hertogenbosch is dit binnenkort mogelijk. Vanaf 1 juni 2021 starten Golden Tulip Hotel Central en Autobedrijf Van den Udenhout met het autodeelconcept U.mobility.

Beide Brabantse bedrijven werken samen in dit ambitieuze duurzame project: tien elektrische Volkswagens/Audi’s en 10 Elektrische fietsen van het merk Kalkhoff worden geplaatst in de centraal gelegen parkeergarage van het hotel aan het Burgemeester Loeffplein. Met deze ontwikkeling gaan de beide bedrijven bijdragen aan een schonere binnenstad en kunnen bewoners, vrijetijds en zakelijke gasten kennis maken met elektrische rijden en het concept van een deelauto.

Gemeenschappelijk groen belang

Karin Rademaker, Directeur van Golden Tulip Hotel Central, zegt over het initiatief: “Wij kunnen vanaf nu onze gasten de mogelijkheid bieden om met de trein naar ’s-Hertogenbosch te reizen en ze vervolgens de mogelijkheid te bieden om onze prachtige omgeving verder te verkennen met een deelauto. Ook bestaat de mogelijkheid dat iemand eens een elektrische auto “uitprobeert” tijdens een gezellig verblijf in ’s-Hertogenbosch. Dit kan variëren van de nieuwste VW I3 of I4 tot aan de luxe Audi Etron en zelfs met de zojuist gelanceerde super sportmodel Audi Etron GT kan worden geflaneerd. Tevens sluit het gebruik van deelauto’s feilloos aan bij het ‘Green Key Keurmerk’ waar het Golden Tulip Hotel Central over beschikt. Het keurmerk betekent dat een onderneming substantieel meer aan milieubeleid doet dan de wet- en regelgeving verlangt.” Het hotel stelt voor gasten die hier gebruik van willen maken een speciaal autovakantie arrangement samen. Daarnaast zijn er voor de vaste Bosschenaren die deel gaan nemen aan het deelauto initiatief leuke extra’s zoals korting op een kop koffie voor vertrek of een borrel op het pop-up terras Dieske vlakbij de parkeergarage.

“Flexibel mobiliteit bieden binnen handbereik tegen minimale kosten is precies datgene waar met name inwoners van een binnenstad naar op zoek zijn”, aldus Kurt Verhees, eigenaar autoconcern van den Udenhout“Het concept zorgt ervoor dat men alleen een auto neemt wanneer er behoefte is. Delen is slim, sociaal, trendy en de berijder rijdt altijd zorgeloos in de nieuwste en uiterste innovatieve auto’s. Alle auto’s zijn voorzien van electrisch aangedreven motoren waardoor men bijdraagt aan een schoner ’s-Hertogenbosch. U.mobility biedt een uiterst eenvoudig te bedienen innovatieve app waarmee de auto in een handomdraai kan worden gereserveerd. Ons concern is sinds vele jaren continu en werkelijk in alle facetten van bezig met verduurzaming en dit is wederom een prachtig voorbeeld. Het vervult ons met trots om dit concept juist in hartje ’s-Hertogenbosch te kunnen introduceren”.

Over Golden Tulip Hotel Central
Golden Tulip Hotel Central in ’s-Hertogenbosch is een vier-sterren hotel met in totaal 125 kamers en een luxe penthouse. Het hotel kent een rijke geschiedenis en een markante familiehistorie. Een bron van Bourgondische gastvrijheid en bruisend middelpunt van activiteiten in een entourage op hoogwaardig, internationaal niveau. Het verhaal van een bijzondere dynastie van hoteliers in een bijzonder pand. Beleef ‘s-Hertogenbosch in al zijn mooie facetten in en om Golden Tulip Hotel Central. Meer informatie

Over Van Den Udenhout
Autobedrijf Van den Udenhout is, met vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Veldhoven, Oss, Helmond, Veghel en Son, één van de grootste Volkswagen-, Audi-, SEAT-, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens-dealer van Nederland. Behalve auto’s heeft het bedrijf ook elektrische (cargo bak)fietsen in het assortiment. Omdat het autobedrijf zich continu blijft vernieuwen en blijft innoveren, noemt het zichzelf ook wel De Nieuwe Dealer. Van den Udenhout doet er, met een breed scala aan diensten als autoverhuur, een eigen lease-afdeling (Van den Udenhout Lease), schadeherstel (Carlux Autoschade) en bedrijfswagen inbouw (BIC), alles aan om haar klanten volledig te ontzorgen op het gebied van mobiliteit.