Word lid

sluiten

Ricky Spijkers van Gastrobar Rix wint de JOST Starterstrofee 2022

terug naar alle artikelen

image

Tijdens de spannende finale van de JOST Starterstrofee 2022 op donderdag 19 mei jl. werd Ricky Spijkers van Gastrobar Rix verkozen tot JOST beste starter van Tilburg e.o. 2022. De vakkundige jury had veel moeite om tot deze keuze te komen. Er was dan ook sterke concurrentie van de andere kandidaten.

Tijdens de spannende finale van de JOST Starterstrofee 2022 op donderdag 19 mei jl. werd Ricky Spijkers van Gastrobar Rix verkozen tot JOST beste starter van Tilburg e.o. 2022. De vakkundige jury had veel moeite om tot deze keuze te komen. Er was dan ook sterke concurrentie van de andere kandidaten.

Ricky heeft de jury overtuigd van zijn doorzettingsvermogen, zijn flexibiliteit en zijn kracht om problemen om te buigen naar kansen. Het doel van deze chefkok van Gastrobar Rix is om de gasten  in zijn bar op een laagdrempelige manier gastronomisch te verwennen. Hij startte zijn bar enkele maanden voor de eerste lockdown in 2020 en moest zijn restaurant dus in de voor hem belangrijke startperiode al weer sluiten.

Als een goed ondernemer ging hij niet bij de pakken neerzitten en kwam juist met vernieuwende concepten om enerzijds aan de slag te blijven en ook op de aandacht op zijn bedrijf te blijven vestigen. Zo heeft hij onder andere een diner verzorgd in het reuzenrad tijdens de Tilburgse kermis en kwam ook met een foodtruck langs om bij gasten te koken.

Deze acties hebben hem geen windeieren gelegd. In tegenstelling tot veel horecabedrijven die door de drie lockdowns moeite hadden om staande te blijven, is Ristrobar Rix een sterk groeiend bedrijf met zelfs een wachtlijst van mensen die graag bij hem willen komen werken. Dat is heel bijzonder om te vernemen, wanneer het bekend is dat er veel tekorten zijn bij collega-horecaondernemers. De komende tijd wil de winnaar zich blijven ontwikkelen en blijven innoveren op culinair gebied. Zo wordt onder andere iedere zes weken de menukaart volledig veranderd.

De overige drie kandidaten hebben deze avond ook een zeer goed onderbouwd ondernemersverhaal verteld richting het aanwezige publiek en jury. Toch wisten zij de juryleden niet voldoende te overtuigen om er met de winst vandoor te kunnen gaan. De jury bestond uit Paul Peeters van Rabobank Tilburg, Esther Hoeve van Interpolis MKB, August de Vocht van Station88 en Kasia Piotrowska van Skintology.

De grote wisselbeker staat inmiddels op een prominente plaats op de bar van Gastrobar Rix. Naast de titel ontvangt Ricky Spijkers een jaar lidmaatschap bij JOST en enkele prijzen die hem ook in deze fase van zijn onderneming een stap verder helpen.

Jonge Ondernemingen Sociëteit Tilburg
JOST is dé ontmoetingsplaats van en voor jonge ondernemingen uit Tilburg en omgeving. De vereniging die al 33 jaar bestaat, organiseert zeer regelmatig interessante bijeenkomsten over relevante thema’s die te maken hebben met ondernemen in de breedste zin van het woord. Denk aan marketing, acquisitie, communicatie, bedrijfsontwikkeling en financiën en administratie. JOST is een bron van kennis en ervaring en een must-have voor iedere startende ondernemer.

De starterstrofee is een evenement die door JOST al ruim 10 keer georganiseerd is. Juist de startende ondernemer die deze prijs wint profiteert van de extra aandacht die hij of zijn daardoor op zijn bedrijf gevestigd ziet. Het complete verslag en foto’s van de laatste finale zijn hier te vinden.