sluiten

Pyjama’s voor kinderen van Quiet

terug naar alle artikelen

image

Op vrijdag 20 november werden 150 badjassen en pyjama’s door Quiet Den Bosch verdeeld onder haar members. Deze donatie is mogelijk gemaakt met bijdragen van Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch, Stichting Driekoningenintocht ‘s-Hertogenbosch en een ondernemer. De gulle gift komt voort uit het initiatief “Het Vierde Geschenk” van Stichting Driekoningen.

Geschenk
“Een warme pyjama en een zachte badjas is niet direct het eerste waar je aan denkt als je een cadeau voor een kind wilt kopen. Maar als je in armoede leeft, is zo’n luxe product als ondergoed, een pyjama of een badjas het laatste waar je geld aan uitgeeft. Dankzij de opbrengst van het Vierde Geschenk doneert Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch ons als blijk van waardering € 2.500 voor de aanschaf van deze producten,” aldus Tessa van Berkel, projectleider Quiet Den Bosch. “Dankzij de hulp van een ondernemer, die de sets tegen inkoopprijs heeft geleverd, kunnen we 150 kinderen verrassen met een prachtig cadeau.”

Speelgoed
Het Vierde Geschenk biedt kinderen de mogelijkheid de vierde koning te zijn, naast de drie koningen Caspar, Balthasar en Melchior. Afgelopen jaren gebeurde dit in de vorm van een inzameling van (tweedehands) speelgoed in de Sint Jan. Het vele speelgoed dat door evenzoveel kinderen als geschenkjes naar de kerststal in de Sint-Jan is gebracht, heeft dankzij de samenwerking met de Vincentiusvereniging een nieuwe bestemming gevonden. En ook het komend jaar, waarin alles anders dan anders is, mag Quiet weer op ondersteuning vanuit Het Vierde Geschenk verwachten.

Quiet Den Bosch
Quiet Den Bosch zet zich in voor mensen die in armoede leven. Luxe als een theaterbezoek, een etentje of een kappersbezoek kennen zij niet. Met behulp van sponsoren ontvangen de members regelmatig een extraatje om het dagelijkse leed te verzachten. Zij doen dit belangeloos, vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Omdat ze beseffen dat steeds meer mensen structureel geld tekort komen om volwaardig te kunnen meedraaien. De Quiet-members in Den Bosch staan voor het overgrote deel ingeschreven bij de Voedselbank, dan heb je geen geld voor extraatjes.

Benieuwd naar wat u zou kunnen doen of wilt u meer weten? Kijk dan op www.quiet.nl/den-bosch of neem contact op: denbosch@quiet.nl.